Bag dine egne lækre macarons med smagfyldt kaffefyld
INGREDIENSER
3 æggehvider
20 g sukker
180 g flormelis
100 g sigtet mandelmel
(smuttede malede mandler - blend selv eller køb i specialforretninger)
1 stor tsk kaffepulver
Chokoladefyld
2½ dl piskefløde
150 g mørk chokolade
Hvid chokoladefyld med chili
100 g hvid chokolade
½ dl piskefløde
2 tsk sød chilisauce, f.eks. Lingham's
Marengs er en gammel kending, mens de franske macarons er nyere, ret dyre - og populære lige nu. Men hvorfor ikke bage det hele selv?
Ca. 50 stk. (dvs. 25 færdige macarons)
Fremgangsmåde
Pisk hviderne næsten stive, tilsæt sukker og pisk helt stive. Sigt flormelis og mandelmel i og pisk lidt, til massen er tyk og sej. Kom kaffepulveret i dejen.
Kom »dejen« i en sprøjtepose med en lille rund tylle og sprøjt ud på bagepapir, ikke for tæt, ca. på størrelse med en 5-krone. Lad dem hvile i 30 min.
Bag ved 170 grader i 10-12 min. Afkøl lidt og læg på en rist.
Chokoladefyld
Kog fløden op.
Tilsæt chokolade i små stykker.
Tag gryden af varmen og lad chokoladen smelte.
Rør og stil på køl til næste dag.
Tag det ud af køleskabet, og læg det lidt bløde fyld mellem kaffemacaronerne.
Chokolade-chilifyld
Smelt chokoladen meget forsigtigt og vend fløde og chili i.
Stil koldt til næste dag, og kom det i de lyse macarons (se ovenfor).