En knasende sprød kiksebund med en diskret smag af lakrids, toppet med et syrligsødt lag hvid chokoladeganache er en festlig afslutning på en god middag. Her får du opskriften på en hvid chokoladetærte med lime og lakrids
Det skal du bruge
150 g havrekiks
75 g smør
1 tsk. rålakridspulver
1 nip salt
1 tærteform med løs bund, ca. 20 cm i diameter
HVID CHOKOLADE-GANACHE MED LIME
250 g hvid chokolade
1¼ dl piskefløde
skal af 1 usprøjtet
limefrugt
PYNT
50 g hvid chokolade
skal af ½ usprøjtet limefrugt
Fremgangsmåde
Blend kiks til krummer i en foodprocessor, og hæld dem i en skål.
Smelt smørret, og bland det med kiksekrummerne.
Tilsæt lakridspulver og salt.
Pres kiksemassen godt sammen i bunden af tærteformen.
Sæt formen i køleskabet.
HVID CHOKOLADE-GANACHE MED LIME
Hak chokoladen fint, og læg den i en skål.
Bring forsigtigt fløde og fintrevet limeskal i kog, og hæld det over chokoladen.
Rør kraftigt i midten af skålen, indtil massen samler sig og får en smuk blank overflade.
Fordel ganachen oven på den afkølede kiksebund, og sæt tærten på køl i mindst 4 timer eller natten over.
PYNT
Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og fyld den i en sprøjtepose med et lillebitte hul.
Sprøjt chokoladen ud over kagen i meget tynde streger på kryds og tværs, og pynt med fintrevet limeskal.