Hudpleje
18. september 2024

Skønhedseksperten: Disse fire skønhedstips virker og giver hurtige resultater

Skønhedsekspert Julie Brandt giver her sine fire bedste skønhedstips videre – dem, hun selv holder fast i, fordi de virker og giver hurtige resultater.  
Af: Af Christina Bølling
Skonhed

Foto: Unsplash & PR

A-vitamin

Er du ikke begyndt på A-vitamin, så overvej det. Det øger nemlig hudens produktion af kollagen (og fylder dermed huden ud) og sørger for, at der produceres nye, friske celler. Det er effektivt, både hvis man er akne-ramt, har pigmentforandringer eller tør hud.

Start blidt ud ved at bruge enten et serum eller en creme med A-vitamin om aftenen, hvor det har ro til at arbejde. Bruger du det om dagen, så husk solcreme ovenpå.

Danske Beauté Pacifique er dygtige til A-vitamin. Den nyeste hudplejeserie, Symphonique, kombinerer hele seks typer A-vitamin, ellers har skønhedsredaktør Anette Kristine Poulsen fra Beauty­space lanceret en suveræn ansigtscreme med A-vitamin og indbygget solbeskyttelse.

https://imgix.femina.dk/2024-09-16/a-vitamin-ansigtscreme.jpg

Foto: PR

Ansigtscreme med A-vitamin, Beautyspace, 395 kroner

Kan købes online her.

Tørbørstning af kroppen

Der er her og nu-resultater, når man tørbørster huden. Du sætter gang i blodcirkulationen (børst altid i opadgående strøg ind mod hjertet), og du fjerner døde hudceller. Tørbørstning giver en superblød hud og gør også, at den creme, du smører på bagefter, trænger ind i huden i stedet for at lægge sig på overfladen af døde hudceller.

Der er tørbørster både med et langt skaft (smart til at nå bag på ryggen eller fødderne) og ”håndbørster”. Børst på tør hud tre-fem minutter før dit bad alle de dage du har tid og orker. Det er faktisk en rar start på dagen.

https://imgix.femina.dk/2024-09-16/karmameju-torborste.JPG

Tørbørste, Karmameju, 299 kroner

Kan købes online her.

Farvet solcreme i stedet for makeup

Ansigtssolcremer med indbygget farve er den nye makeup. Du får lidt farve samtidig med fugt og beskyttelse imod solens stråler, som er den hovedårsag til ældning af huden og det, der er værre. En farvet solcreme er meget lettere at lægge på end foundation og kan derfor bruges ret hurtigt og nemt, samtidig med at den dækker let og giver ensartet hudtone.

Franske Avéne har den tyndtflydende Ultra Fluid med SPF 50 med indbygget farve, som smelter ind i huden (alle hudtoner) og føles som en ekstra fugtighedscreme.

https://imgix.femina.dk/2024-09-16/avene-aqua-gel.jpg

Foto: PR

Solcreme til ansigtet med farve, Avéne, 175 kroner.

Kan købes online her.

Niacinamid

Også kaldet B3-vitamin, er en beroligende multitasker, der arbejder på at styrke hudens barriere (og dermed hjælper med at holde på fugten) og mindsker pigmentforandringer. Det betyder, at vitaminet virker positivt ved akne, rødme, linjer og rynker og tørhed. B3-vitamin arbejder fint sammen med ingredienser som fugtgivende hyaluronsyre, A-vitamin og eksfolierende AHA og findes i alle former for produkter – rens, mist, serum, creme eller maske.

Artiklen blev første gang udgivet i SØNDAG uge 33/2024, der også er ejet af Aller Media. Dette er en redigeret version.

Læs mere om:

Læs også