Brevkasse
20. september 2024

Jeg går til gymnastik med mit barn, men de andre forældre gør noget helt forkert

feminas skribenter svarer hver uge på ét brevkasse-dilemma om alt fra parforhold og dating til venskabsjalousi og familiefejder. Hvert udvalgt dilemma får to svar. Vi lover at svare kærligt og ærligt!
Af: Redaktionen
kære brevkasse

Illustration: Thit Thyrring

Kære brevkasse

Min datter er lige startet til gymnastik, hvor børnene er mellem fire og fem år. Alle børn har en forælder med til gymnastik, som dermed er med hele timen og deltager i aktiviteterne.

Jeg har bemærket, at flere forældre tager deres mobiltelefoner med ind "på gulvet" under aktiviteterne for at filme og tage billeder af deres børn i tide og utide.

Jeg synes, det er helt forkert – både signalværdien i, at deres børn skal være "på" ift. at være med på et billede, i stedet for at koncentrere sig om gymnastikken. Men jeg synes faktisk også, at det er respektløst over de andre børn og forældre, som "risikerer" at komme med på billederne.

Som udgangspunkt filmer/tager de selvfølgelig kun billeder af deres egne børn, men muligheden for, at der kommer andre med, er der jo.

Jeg har overvejet at sige det til trænerne og bede dem lave "mobilfri zone", men ved ikke, om det er mig, der er sippet?

Kh en mor

Send os dit dilemma

Skriv dit "Kære brevkasse"-dilemma til brevkassen@femina.dk eller i vores DM på Instagram @feminadk

Svar 1

Kære mor

Jeg synes bestemt ikke, at du er sippet. Lige nu er der meget fokus på børn, der selv sidder med en skærm, men også på hvordan vi opdrager vores børn gennem en skærm, og vænner dem til at de er centrum for iscenesættelse.

Min holdning er, at der er fare for, at vi giver vores små poder udpræget ’main character syndrome’ – i kategoriseringens ikke særligt positivt ladede forstand – hvis vi konstant minder dem om, at hver en lille bevægelse, de fortager sig, skal foreviges og filmes.

Børn skal have lov at være børn – særligt til en gymnastiktime, hvor hele pointen er, at de skal bevæge sig og have det sjovt uden den selviscenesættelse, der automatisk følger med et tændt kamera.

Derfor synes jeg sagtens, du kan gå til arrangørerne og bede dem om at lave mobilforbud under træningen.

Mest af hensyn til børnene, men bestemt også for forældrenes skyld. For ærligt, det er heller ikke sjovt at blive fanget med måsen i vejret. Alle skal kunne have lov at lege med uden at blive fanget på film.

Hilsen Rose Maria Behavý

Træningsentusiast, beauty-nørd, fisk, nygift, ny mor og netop retur i den virkelige verden efter barsel. Er svært begejstret for babygrin, at stå på ski, mørk chokolade, lister, at vinde i backgammon, skumslik og alt, der rimer på ’sundhed’ (undtagen skumslikket, forstås). Rejser aldrig uden yogamåtte og løbesko, og tager AL skabspladsen (og lidt til) på badeværelset med et vanvittigt arsenal af parfumer og cremer.

Svar 2

Kære brevskriver

Jo mere jeg tænker over dit dilemma, des mere enig bliver jeg med dig. Og med fare for at lyde både gammel og sur har jeg lyst til at hæve stokken og råbe:

"NU må det stoppe.."

Jeg elsker selv at fotografere mine børn, som jo i al beskedenhed er super nuttede. Men det er altså begrænset hvor mange videoer af deres kolbøtter, verden har brug for.

Jeg gik engang til babysvømning med mit barn – det er sådan noget, man gør med det første barn. Og her var der et ret fint setup, hvor der en enkelt (!) gang kom en fotograf og tog billeder af børnene.

Måske kunne man lade sig inspirere af det og foreslå træneren, at der til en enkelt træning var mulighed for at fotografere.

Og ellers: Stop det. Mobilfrizone lyder helt fair.

Hilsen Anne Wittorff Rusbjerg

Chefredaktør, der i skrivende stund har ca. 865 videoer af mine børn, der gør (synes jeg) sjove ting.

Læs mere om:

Læs også