Mode
24. september 2024

Denne sko er måske årets bedste bud på en 'ugly shoe'

'Wrong shoe'-teorien – og trenden med 'grimme sko' – har givet os Crocs og Birkenstock… og nu denne særlige hybrid.
Af: Rose Maria Behavý
forkerte sko

Foto: Felipe Ramales/Splash/Ritzau Scanpix

Nogle gange er noget så forkert, at det er rigtigt. Det er hele filosofien bag teorien om forkerte sko og den generelle besættelse af 'grimme' sko i modebilledet.

Under kategorien 'grimme' sko findes blandt andet Crocs – både med og uden plateau – som for bare få år siden var anset som noget af det mindst skønne, man kunne stikke fødderne i, men i dag er på catwalken hos gigantiske modehuse som Balenciaga.

og så er der jo den ergonomiske Birkenstock-sandal, som nu er spændt på fødderne af tidens største modeller, stilikoner og it-girls og udkommer i designsamarbejder med modehuse som Proenza Schouler, Dior og Manolo Blahnik.

Teorien om forkerte sko, eller 'The Wrong Shoe Theory', som den faktisk hedder, går ud på at de konventionelt 'grimme sko' indgår i outfits, som de i teorien ikke passer til.

Eksempel: Crocs eller Birkenstocks Boston-mules. Men i praksis fungerer det alligevel og bidrager med noget overraskende og bemærkelsesværdigt til en sammensætning, der ellers ville have været ordinær.

Et nyligt eksempel er Jessica Biels seneste outfit, som bestod af en højtaljet midi-nederdel med knapper foran og en højhalset tanktop. Relativt stille og roligt.

Men så kigger man syd for anklerne, og så bliver looket interessant. Biel har nemlig sat en hybrid mellem Crocs og Birkenstocks Boston-mules til sit ellers ’lady-like’-outfit.

https://imgix.femina.dk/2024-09-24/20240918-071034-6-2000x3000ma-%281%29.jpg

Foto: Felipe Ramales/Splash/Ritzau Scanpix

Biels hybrid-mules er fra Crocs – og hvem ved. Måske er det den nye ’grimme’ sko, vi alle kommer til at sværge til?

Læs mere om:

Læs også