Ikonisk pizzakæde genopstår efter 15 år. Og det eneste vi tænker er 'åh nej'
Foto: Unsplash
Mine forældre lærte mig i en meget tidlig alder, at man aldrig skal gå tilbage til en fuser. Dengang handlede det ganske bogstaveligt om fyrværkeri. Men senere i mit liv har det vist sig at være en nyttig leveregel i et væld af andre sammenhænge.
Herunder alt fra ekskærester til venner og pangel-produkter, der går i stykker efter fem minutter. Man køber ikke en billig foundation igen, når man først har fået udslæt af den. Ligesom man heller ikke køber kopi-Converse igen, når man har erfaret, at de går op i sømmene efter en gåtur på ti minutter.
Men nu er vi altså i Danmark gået tilbage til en gastronomisk fuser. Pizza Hut vender nemlig tilbage. Og det i rimelig stor stil. Den amerikanske fastfoodkæde åbner 23 ‘restauranter’ spredt ud over det meste af Danmark, og den drømmer om at blive ‘den største restaurant franchisetager på det europæiske marked’.
Det skriver Pizza Hut i en pressemeddelelse. Her skriver de ligeledes, at de gerne vil ‘accelerere væksten’. Bigger is better, må vi forstå.
Det virker unægteligt som et rimelig kapitalistisk og uhæderligt ambitionsniveau. Hvorfor ikke drømme om at lave den allerbedste pizza i Europa? Eller om udelukkende at bruge friske råvarer? At have en bæredygtig produktion?
Det vil til tid og evighed være mig en gåde, hvorfor discount og kvantitet kan få vores limbiske system til at bimle og bamle i en regulær glædesrus. Hvorfor hylderne vi kæderne, der gør, at vi kan æde præcis den samme pizza i både Vejle og København?