Brevkasse
27. september 2024

Indretning er min helt store hobby, men min mand har et krav, der strider mod alt andet

feminas skribenter svarer hver uge på ét brevkasse-dilemma om alt fra parforhold og dating til venskabsjalousi og familiefejder. Hvert udvalgt dilemma får to svar. Vi lover at svare kærligt og ærligt!
Af: Redaktionen
kære brevkasse femina

Illustration: Thit Thyrring

Kære brevkasse

Indretning er min helt store hobby. Jeg bruger rigtig meget tid og penge på at indrette, male, rykke rundt og alt i den dur. Jeg bor sammen med min kæreste, som ikke går vildt meget op i indretning, og han giver mig generelt frit spil til at gøre det, som jeg synes, er flot.

Han har dermed ikke den store holdning til, hvor billederne skal hænge, og hvor sofaen skal stå. Kun når det gælder elektriske musikinstrumenter og de ting, der følger med til det.

Han vil rigtig gerne have det stående fremme, hvilket strider mod alt andet æstetik i vores hjem.

Han bruger instrumenterne ret sjældent, og derfor har jeg jo umiddelbart lyst til at de skal pakkes væk og kun tages frem, når han bruger det.

Så mit spørgsmål er, om jeg kan bede ham om at pakke det væk, når han ikke bruger det?

Send os dit dilemma - intet er for stort eller småt!

Skriv dit "Kære brevkasse"-dilemma til brevkassen@femina.dk eller i vores DM på Instagram @feminadk

Svar 1

Kære du

Jeg føler mig lidt ramt. Nu er det ikke, fordi indretning er “min helt store hobby”, men jeg har da en klar holdning om, hvor møblerne skal stå, hvilken farve de skal have - og hvad der ser pænt ud at have stående fremme.

Og det gør en stor gamer-computer og skærm med dertilhørende neonlysende tastatur altså sjældent.

Så, nu lyder jeg måske som en frygtelig kvinde (har du set filmen?), men jeg har altså aftalt med min kæreste, at han pakker det væk, når ikke han bruger det. Især fordi han ikke spiller særlig tit. Og det er han også selv helt ok med (jeg lover det).

Jeg synes, det kommer an på flere ting:

Hvor tit spiller din kæreste på de instrumenter? Er der tale om en enkelt “sej” guitar? Eller er vi også ude i et stort trommesæt og forstærker og jeg skal komme efter dig? Hvor meget plads har i? Hvor mange rum?

Selvfølgelig skal du ikke gå fuld 'frygtelig kvinde' på den og eliminere ethvert udtryk for din kærestes smag og personlighed i jeres fælles hjem. Så det kedelige svar er: I må finde et kompromis, som i begge to kan være glade og tilfredse med. Det findes.

Men det er, i min optik, okay, at man begrænser mængden af racercykler på væggene, gigantiske gamer-stole i spisestuen og trommesæt i soveværelset, hvis man bor på relativt få kvadratmeter - indtil man får lidt mere plads i hvert fald.

Hilsen Signe Larsen

Journalist med ansvar for popkultur og liv. Får lavet negle hver tredje uge, elsker at scrolle på TikTok og fortryder dagligt, at jeg ikke startede en YouTube-kanal i 2010 if you know you know.

Svar 2

Kære indretningsnørd

Jeg tror egentlig, mange kan kende sig selv i dit dilemma, uanset om det gælder en gamerstol, Warhammer figurer, eller, i dit tilfælde, musikudstyr.

Overvej om du kan dele dit dilemma i to dele og søge et kompromis. Måske forstærkere og ledningen kan komme i en kasse og ind i et skab, mens instrumenterne får lov til at blive fremme.

Kan du mærke, at det betyder meget for din kæreste at have det hele stående fremme, så ville jeg dog finde en plads til det.

Med det sagt, så forstår jeg godt, at forstærkerne kan forstyrre din vision for jeres hjem. Men det er jo netop jeres hjem, og det skal kunne rumme jer begge to.

Måske din kæreste tænker på sig selv, som ”sådan en der har elektriske musikinstrumenter”. Kan det være årsagen til, at han gerne vil vise den side frem? Jeg tror i hvert fald, at det er vigtigt, at du rummer det, når nu det betyder noget for ham.

Jeg synes tit, at det er de små og quirky sider af mennesker, som gør os cute og interessante – så jeg ville passe på med at skære hans kanter af, hvis jeg var dig.

Og så kan du jo prise dig lykkelig over, at han ikke går op i cykling og vil have en racer på væggen.

Held og lykke med det.

Hilsen Sigrid Luna Nielsen  

Utrættelig brætspilstype, et menneske, der bruger lidt for mange penge på outdoorudstyr og øl, og som tænker på sig selv, som en der læser bøger, men realiteten er, at jeg har været i gang med den samme bog siden februar.

Læs mere om:

Læs også