Samfund
4. oktober 2024

Melania Trump udtrykker sin holdning til abort i ny bog

Melania Trump er tilsyneladende ikke helt enig med sin mand, når det kommer til spørgsmålet om fri abort.
Af: Heidi Kirkeby Mogensen
melania trump abort

Foto: Alex Edelman / Ritzau Scanpix

I en alder af 54 år har den tidligere førstedame Melania Trump skrevet et memoir - altså en bog om hendes levede liv. Den bliver udgivet i USA på tirsdag, den 8. oktober, og hedder 'Melania', skriver The Guardian.

I bogen udtrykker hun blandt andet sin holdning til abortspørgsmålet - et vigtigt emne i den amerikanske valgkamp. Hun ser det som en nødvendighed, at kvinder selv kan bestemme, om de har lyst til at få børn - uden indblanding fra regeringen.

- At begrænse en kvindes ret til at vælge, om hun vil afslutte en uønsket graviditet, er det samme som at nægte hende kontrol over sin egen krop. Den holdning har jeg haft hele mit voksenliv, skriver hun i bogen.

Med andre ord, er hun umiddelbart ikke helt enig med sin mand. Præsidentkandidat Donald Trump har i løbet af sin politiske karriere talt for en stram abortlovgivning. Som præsident fik han blandt andet indsat tre konservative højesteretsdommere, der ophævede 'Roe versus Wade'-loven, som sikrede den nationale ret til abort i USA.

I sin seneste udtalelse om abortspørgsmålet udtrykker han dog, at han ville nedlægge veto, hvis et nationalt forbud om abort blev aktuelt.

Læs mere om:

Læs også