Underholdning
10. oktober 2024

Ansat på museum smed kunstværk i skraldespanden: Troede det var affald

Et museum i Holland blev nødt til at fiske værket ‘All The Good Times We Spent Together’ op af skraldespanden.
Af: Kathrine Bækgaard Gade
Kunst

Foto: Handout/AFP/Ritzau Scanpix

En medarbejder på LAM-museet i Lisse havde en usædvanligt træls arbejdsdag, da han fandt to tomme dåser i en glasskakt. Han troede nemlig det var skrald og smed dem derfor straks ud.

Men det var det slet ikke.

I virkeligheden var øldåserne nemlig et kunstværk af Alexandre Lavet med titlen ‘All The Good Times We Spent Together’. Og selvom værket umiddelbart ligner to sammenkrøllede øldåser, er de sirligt håndmalede og krævede ifølge museet “en masse tid og kræfter at lave.”

Kunst er naturligvis en subjektiv størrelse, men man må konkludere, at den uheldige gerningsmand fuldstændig overså det kunsteriske potentiale.

At han viste sig at være en vikarierende tekniker, som desværre ikke var bekendt med alle museets udstillinger, er blot en ekstra uheldig krølle på histoiren.

The Guardian skriver, at værket blev reddet fra sin triste skæbne i sidste øjeblik, da museumskurator Elisah van den Bergh kom tilbage fra pause og opdagede, at værket var forsvundet. Heldigvis kunne kun lige nå at fiske øldåserne op fra den skraldepose, de lå i. Herefter blev de rengjort og udstillet igen

De fik faktisk kortvarigt hæderpladsen foran museets indgang.

Ifølge en talsperson fra museet er der “no hard feelings”, idet teknikeren blot forsøgte at udføre sit arbejde. Hun fortæller ligeledes, at kunstværket nu har fået en ny og mere traditionel plads på en sokkel, og derfor kan hvile sig efter sit eventyr.

LAM-museet i Holland er kendt for at benytte utraditionelle udstillingsteder, og temaet for samlingen er mad og forbrug. Dermed skulle øldåserne være med til at sætte hverdagsgenstande i et nyt lys.

Læs mere om:

Læs også