Samfund
14. oktober 2024

Kendt bageri beder deres kunder om at stoppe med at tage billeder

Det populære surdejsbageri på Refshaleøen vil ikke have, at deres kunder fotograferer bageriets personale uden tilladelse.
Af: Thomas Balslev
lille bakery

Foto: Thomas Balslev

Hvor mange billeder af en velsmurt BMO har du set på Instagram her i weekenden? Ja, nemlig, nok rimelig mange. Måske kunne du endda ane en af bageriets ansatte i baggrunden.

Det sker i hvert fald så ofte for de ansatte på det populære surdejsbageri Lile Bakery på Refshaleøen, at de nu siger stop.

“PLEASE NO PHOTO WITHOUT PERMISSION. TAK <3”, skriver de på et skilt, som de har delt på Instagram.

Her meddeler de også, at de føler sig heldige over at dele deres smukke bageri med så mange kunder, men de understreger, at det altså også har en slagside:

“Det er dog også temmelig overvældende at blive eksponeret for så mange telefoner og kameraer hver dag på arbejde,” skriver de i opslaget.

Enhver, der har været på Lille Bakery, ved, at de – som så mange andre surdejsbagerier – som regel har en meget lang kø af ventende kunder, og at det især er blevet et udflugtsmål for madglade turister, der skal prøve noget danish pastry i København.

Beskeden om det nye påbud er ikke blevet modtaget med meget andet end forståelse og respekt af Instagram-brugerne, der over en bred kam roser bageriet for at sige fra.

“Det kræver mod at gå mod strømmen,” skriver en, “being mindful,” skriver en anden.

Vi har forsøgt at få en kommentar fra Lille Bakery, men de er ikke vendt tilbage på vores forespørgsel.

Læs mere om:

Læs også