Influenza
15. oktober 2024

Skal du blive hjemme fra arbejde? Det kan du se på dit snot

Det regner og rusker en del for tiden, og måske har du mærket de første tegn på forkølelse og sygdom? Det store spørgsmål er, hvornår det er nødvendigt at blive hjemme.
Af: Signe Larsen
forkølelse

Foto: Unsplash

Er man syg nok til at blive hjemme fra arbejde, hvis næsen løber?

Det har DR undersøgt med hjælp fra professor og ledende overlæge på afdelingen for infektionssygdomme på Aarhus Universitetshospital, Lars Østergaard.

Han peger på tre ting, du bør holde øje med, når du skal tage beslutningen.

Først og fremmest skal du holde øje med hvor meget sekret, der kommer ud af kroppen. Det gælder hoste, nys og snot - for jo mere sygdom, der sidder udenfor kroppen, desto større risiko er der for at smitte andre, siger Lars Østergaard.

Derudover forklarer han, at farven på dit snot kan være en god indikator. For er det gult, er det faktisk mindre smitsomt end det mere gennemsigtige.

Og sidst, men ikke mindst, så bør du overveje, hvor du skal hen. For du bør tage hensyn til kolleger, som kan være særligt udsatte for sygdom - og tænk lige en ekstra gang over, om du gad sidde ved siden af selv, siger Lars Østergaard til DR.

Hvis skaden allerede er sket, og du er blevet godt og grundigt forkølet, så kan du med fordel læse feminas overblik over de gode råd, der hurtigt kan få dig rask igen.

For du har nok hørt om både hvidløg, c-vitaminer og tricket med hovedet over et dampbad - men hvad virker egentlig?

Læs mere om:

Læs også