Bolig
18. oktober 2024

De så boligannoncen på en lygtepæl på en gåtur med barnevognen. Halvandet år senere stod i deres drømmebolig

En gåtur med barnevognen ledte til et køb af drømmehuset med plads til hele familien. Kig med indenfor i de smukke 50’er rammer, der er forkælet med indbydende pastelfarver, og hvor de originale detaljer er flot bevaret.
Af: Mette Kirstine Brinch
bolig_

Foto: Tia Borgsmidt

Efter Sidsel og Jens blev forældre til deres tredje barn, var de så småt begyndt at kigge efter andre huse med lidt mere plads. En dag da Jens var på barsel og trillede barnevognen en tur i nærområdet, læste han på et opslag på en lygtepæl, at et af de flotte 50’er huse var til salg.

– Vi tog ud for at kigge på huset og allerede samme dag, gav vi håndslag med sælgeren. Vi havde altid drømt om at bo i netop det område, så vi følte os meget heldige, at ejeren valgte os, selv om vi først skulle sælge vores rækkehus.

Hvem & Hvad

Sidsel Greven Rasmussen, projektleder, Jens Greven Rasmussen, jurist, med døtrene Benedikte på 8 år, Arendse på 6 år og Karen på 3 år.

Halvt dobbelthus i Virum fra 1953 på 122 m² plus kælder.

– Planløsningen var desuden god, og vi kunne få lige det ekstra værelse, vi stod og manglede, fortæller Sidsel. Hun og Jens så muligheden i at inddrage det gamle køkken som et soveværelse, og i stedet transformere to stuer til et lyst og åbent køkkenalrum.

https://imgix.femina.dk/2024-10-16/01-%281%29.jpg
https://imgix.femina.dk/2024-10-16/12-1.jpg

I vindueskarmen har Sidsel lavet et miks af stål, råt stentøj og tørrede blomster. Den store kande er fra Georg Jensen, den hvide kande er fra Eva Stæhr-Nielsen

https://imgix.femina.dk/2024-10-16/07-%281%29.jpg

Sidsel og Jens har valgt varme gyldne nuancer i køkkenalrummet, med en støvet rosa på væggene, Y-stole i flet og træ og Louisiana pendlen i messing, designet af Vilhelm Wohlert. Kun spisebordet er hvidt, et gammelt køb fra Hay.

https://imgix.femina.dk/2024-10-16/13-2.jpg

Vægstykket her i køkkenalrummet passede lige til klaveret, som den musikglade familie ofte spiller på. På væggen hænger keramikrelieffer af Charlotte Thorup, og en akvarel af Imre Reiner, der var en god ven til Sidsels farfar.

Det parret havde regnet med var et projekt, der kunne klares på et par måneder, endte med at blive 1,5 år med renovering. Resultatet blev et nyrenoveret hjem med respekt for de gamle detaljer.

Indretningen af rummene er lys og enkel, med et godt miks af dansk design, kunst som keramik­relieffer og akvareller, samt lyse pasteller på væggene. Hvor Sidsel og Jens før boede med hvide vægge, var der her en anden rummelighed og et lys, der indbød til farver på væggene.

https://imgix.femina.dk/2024-10-16/18-1.jpg

I soveværelset er der skabt en let og luftig stemning med lyse nuancer og lette hørtekstiler. Sengetæppet er fra Unik og Naturlig. Kunsten er lavet af Imre Reiner og Mogens Balle. Væggen er malet med Stones & Bones fra File Under Pop.

https://imgix.femina.dk/2024-10-16/16-1.jpg

Tænk utraditionelt når du hænger kunst op, som her hvor der er hængt værker op i et hjørne. Det giver en flot effekt og udnytter samtidig vægplads i rum med store vinduer. De to akvareller er lavet af Imre Reiner, og de indrammede plakater er gamle udstillingsplakater.

Køkkenfirmaet Andshufl hjalp parret med at vælge farver og rådede dem til en grønlig nuance i stuen, og en rosa i køkkenet som kontrast til det varme okkergule køkken.

– Da vi var inde i en periode med en masse håndværksmæssige beslutninger, var vi lidt i tidspres, og Jens tog alene afsted for at vælge farver hos File Under Pop. Jeg tror ikke, at de var vant til, at det var manden, der skulle vælge farver. For de var lidt skeptiske, da Jens tog derfra med sine tre udvalgte farver. Men jeg synes, det var nogle gode valg, og de blev bestilt med det samme, fortæller Sidsel.

https://imgix.femina.dk/2024-10-16/15-5.jpg

I stuen skaber et stort vindue et smukt lys. Lænestolen og Børge Mogensen sofaen er arvestykker, puden er fra finske Finarte, købt hos Stilleben. Sofabordet, der er fra Kristina Dam Studio, har plads til opbevaring af magasiner og bøger. Væggen er malet med A Touch of Green fra File Under Pop.

https://imgix.femina.dk/2024-10-16/20-1.jpg

På det nyrenoverede bade­værelse har parret ladet sig inspirere af det oprindelige 50’er badeværelse. Men som en personlig og farverig detalje, har de lagt grønne lavastensfliser fra Dahl Studio på gulvet. Skuffemodulet er fundet hos Bad & Stil, og armaturet i messing er fra Vola.

Artiklen blev udgivet i SØNDAG uge 39/2024, der også er ejet af Aller Media. Dette er en redigeret version.

Læs også