Kærlighed og sex
21. oktober 2024

Sugardating breder sig blandt unge – og det har konsekvenser

Unge risikerer deres mentale sundhed, når de bytter nøgenbilleder og intimitet for penge og gaver i sugardatingmiljøet. Fagfolk advarer om konsekvenserne.
Af: Kamilla Kilias
Sugardating

Foto: Unsplash

Et stigende antal unge mellem 15 og 30 år kaster sig ud i sugardating – relationer, hvor sex og intimitet byttes for penge og materielle goder.

Det skriver Ritzau.

Men de transaktionelle relationer har en alvorlig bagside. Ifølge forskning fra Center for Rusmiddelforskning er unge, der har byttet intimitet for penge eller andre ydelser, mere udsatte for psykiske problemer som angst og depression end andre jævnaldrende.

Organisationer som Reden Ung og Kvisten oplever, at flere unge nu rækker ud efter hjælp for at håndtere de psykiske konsekvenser, deres erfaringer med sugardating har medført.

- De unge tror, de har kontrollen i sugardating, men det har de ikke. Undervejs bliver deres grænser voldsomt udfordret og ofte overskredet, (...) og det kan give langvarige skader," siger Lisbeth Høstgaard Møller til Ritzau. Hun er direktør i Kvisten, der tilbyder støtte til unge i sugardatingmiljøet.

Organisationerne kalder det en reel samfundsproblematik og efterlyser politisk handling for at beskytte de unge.

For at styrke indsatsen har Reden Ung, Kvisten, KKUC og Center for Digital Pædagogik lanceret en fælles portal med viden og værktøjer, der kan hjælpe forældre og fagpersoner med at støtte de unge i at håndtere konsekvenserne af sugardating.

Læs mere om:

Læs også