Samfund
28. oktober 2024

Han er altid på vagt og analyserer hvert et rum. Her er forklaringen

At vokse op med en alkoholisk far er skyld i, at 43-årige Magnus Millang altid er på vagt overfor sine omgivelser
Af: Alberte Ravn Skoglund
Magnus Millang

Foto: Søren Jul Lamberth

Magnus Millang har tidligere fortalt om sin alvorlige stressygdom, der ramte ham kort efter sin 30 års fødselsdag for 13 år siden.

Et heftigt panikanfald, som for en kort stund gav skuespilleren indtrykket af at være ramt af hjertestop, plantede en angst, der har fulgt ham lige siden.

Men angsten er ikke kommet ud af det blå.

I podcasten "Ikke et ord om politik" fortæller Magnus Millang politiker Morten Messerschmidt om det at vokse op med en alkoholiker som far, og hvordan det har medfødt en iboende angst i skuespilleren.

- Jeg har levet i et hjem med misbrug. Min far var alkoholiker, hvilket har gjort, at jeg har en iboende angst som følgesvend. Det har lært mig at være bange – og leve med det. For eksempel kan man tænke: Gad vide, om han er fuld nu. Jeg må hellere lige tage ind på arbejde og tjekke. Det er han – satans også.

Den iboende angst er årsagen til, at den 43-årige skuespiller altid er på vagt og analyserer hvert et rum, han træder ind i, og menneskerne i det.

Men de hårde vilkår har skuespilleren efterhånden lært at håndtere, og så har han tilmed fundet en måde at bruge dem på i sit arbejde, forklarer Magnus Millang.

- Jeg har accepteret, at det er en følgesvend, jeg har med mig. Og når man når dertil, synes jeg, at man allerede er nået et stykke vej. Jeg ser det i øjnene, og nu er det også noget, jeg kan bruge. Det er blevet en styrke.

- I og med jeg har fået en sans for at aflæse mennesker og tage temperaturen, har jeg brugt det i mit arbejde til at skabe karakterer og typer. Jeg er blevet mere af en menneskekender på grund af det. Det har gjort, at jeg er blevet til den, jeg er, på godt og ondt.

Magnus Millang er lige nu aktuel i hele to tv-serier på TV 2 - "De bedste år" hvori han spiller overfor Stephania Potalivo samt Thomas Vinterbergs "Familier som vores".

Denne artikel blev første gang bragt af Se og Hør, der også er ejet af Aller Media. Dette er en redigeret version.

Læs mere om:

Læs også