Mad
29. november 2024

Derfor skal du opbevare en almindelig rodfrugt i fryseren

Undgå trætte rodfrugter, der er helt umulige at rive i maden eller bagværket – med dette trick er din ingefær altid frisk.
Af: Ebba S Dahlman, Allas.se
ingefær

Foto: Unsplash

Du køber en flot ingefærrod i supermarkedet, men efter et par dage derhjemme er den skrumpet ind og helt rynket. Lyder det bekendt?

Så skal du prøve dette trick – som forlænger ingefærens holdbarhed og gør den meget lettere at bruge.

Ingefær er en almindelig rodfrugt, som ofte klassificeres som et krydderi, da den er en utrolig populær smagsgiver. Især i asiatiske retter eller krydrede bagværk.

Den er også populær i sundhedsdrikke som smoothies eller te, fordi den har medicinske egenskaber, der blandt andet kan lindre fordøjelsesproblemer, betændelse og kvalme.

Derfor skal du opbevare ingefær i fryseren

Den amerikanske influencer og madentusiast Iris King delte på sine sociale medier et tip til sine følgere om, hvordan de kan undgå at spilde deres ingefær, fordi den skrumpede sammen og blev mindre appetitlig eller svær at arbejde med i køkkenet.

Hun deler jævnligt tips og tricks inden for dette felt, og i en specifik video giver hun sit hack til at opbevare ingefær.

– Den holder ikke alene SÅ meget længere, men der er også en kæmpe forskel på rumtempereret ingefær og frossen, når du bruger den i madlavningen. Lad mig vise det, siger hun i starten af videoen.

Det kan virke mærkeligt at opbevare rodfrugter i fryseren, men faktisk er det utrolig smart. Iris forklarer hvorfor i sit opslag på Instagram:

– Ingefær, der opbevares ved stuetemperatur, bliver meget trådet, når du river den. Men når du river frossen ingefær, får du et meget ensartet og ikke-trådet resultat, siger hun og viser tydeligt forskellen foran kameraet.

Iris fortsætter:

– Det påvirker ikke ingefærens sundhedsfordele eller næringsindhold. Det gør den bare meget nemmere at arbejde med.

Denne artikel blev første gang bragt af Allas.se, der også er ejet af Aller Media. Dette er en oversat og redigeret version.

Læs mere om:

Læs også