Desserter
13. december 2024

Hvad skal i årets konfektskål til jul? Her er 3 gode bud

Fyld konfektskålen med lækkerier, du kan nyde med god samvittighed.
Af: Nadia Mathiasen
kage_

Foto: Stine Christiansen

1. Mini-romkugler med marcipan og chokolade

https://imgix.femina.dk/2024-12-10/SO244901_Smaa-romkugler-med-marcipan.jpg

30 minutter

25 stk.

Ingredienser:

  • 125 g mørk chokolade
  • 100 g marcipan
  • 300 g kage (f.eks. en rest chokoladekage)
  • 2 tsk. romessens
  • 1 spsk. hindbærmarmelade
  • 1 knsp. salt

Pynt:

  • 50 g hasselnøddekerner
  • 25 g krymmel

Hak chokoladen, og smelt den over et vandbad. Riv marcipanen groft, og blend den sammen med kage, romessens, hindbærmarmelade og salt. Rør smeltet chokolade i, og sæt romkuglemassen på køl i 30 minutter. Hak nødderne fint. Tril romkuglemassen til små kugler, og vend halvdelen i en dyb tallerken med hakkede nødder og resten i krymmel.

2. Chokoladebrud med nødder

https://imgix.femina.dk/2024-12-10/SO244901_chokoladebrud.jpg

15 minutter

1 stk.

Ingredienser:

  • 10 g usaltede pistacienødder uden skal
  • 10 g afskallede hasselnøddekerner
  • 200 g mørk chokolade
  • 10 g chokoladeperler
  • 1 tsk. spiseligt bronzestøv
  • 0,25 tsk. flagesalt

Hak de 2 slags nødder groft. Hak chokoladen, og smelt ca. 2/3 i en skål over et vandbad. Tag gryden af varmen, tilsæt resten af chokoladen, og vend den rundt, til den er smeltet. Beklæd et fad med et stykke bagepapir, og smør chokolade ud derpå. Pynt med hakkede nødder og chokoladeperler, og drys bronzestøv og salt over. Sæt fadet på køl, til chokoladen er stivnet, og bræk eller skær den i grove stykker ved servering.

3. Havregrynskugler med dadler og chokolade

https://imgix.femina.dk/2024-12-10/SO244901_Luksus-havregrynskugler-1.jpg

25 minutter

30 stk.

Ingredienser:

  • 200 g tørrede dadler (uden sten)
  • 75 g mørk chokolade
  • 25 g smør
  • 100 g finvalsede havregryn
  • 1 spsk. rent kakaopulver
  • 1 knsp. salt
  • 40 g kokosmel

Udblød dadlerne i en skål med kogende vand i 10 minutter. Hæld vandet fra. Hak chokoladen, og smelt den sammen med smørret. Blend dadlerne i en foodprocessor, og rør chokoladeblading, havregryn, kakaopulver og salt i. Sæt havregrynskuglemassen på køl i 30 minutter. Tril til cirka 30 kugler, og vend dem i en dyb tallerken med kokosmel.

Denne artikel blev første gang udgivet i SØNDAG uge 49/2024, der også er ejet af Aller Media. Dette er en redigeret version.

Læs mere om:

Læs også