Mad
4. februar 2025

Her er 5 nye steder, du skal kende i København

Der er både fransk, italiensk og japansk på programmet.
Af: Louise Elly Meyer
Restauranter

Foto: PR

Inden man når at blinke, er der åbnet en ny bar eller restaurant i København. Så hvor skal man egentlig booke bord, når sulten eller tørsten melder sig?

Vi har samlet fem nye steder, der i hver sin ende af byen byder på noget ganske forskelligt.

Har du lyst til at tage en smuttur til Frankrig, Italien, Japan eller måske bare på en god gammeldags bar, der er leveringsdygtig i fadøl med dug på og høj cigarføring? Så kig nærmere her.

Fiasco

Der er noget undergrund over Fiasco Bar. I hvert fald er det relativt svært at opstøve informationer om dem, men det er jo blot lidt god mystik, der kan ægge nysgerrigheden yderligere.

Den nye bar har imidlertid samme bagmænd som den überpopulære pastarestaurant Fabro, og folkene har delt tilblivelsesprocessen på Instagram, hvor der er blevet malet blomster i loftet, bardisken er blevet lakeret, og der er i det hele taget blevet kælet for stemningen.

Det ser på én gang hyggeligt og råt ud på FIasco Bar. Og så har de både øl og espresso martini på hane (!!), men der er også mulighed for at slænge sig i en chesterfieldsofa, drikke en flaskebajer, ryge en cigaret eller at tage et slag pool.

Forglemmigej

Tidligere har stedet heddet både Café Stadion og nyligst Bredo, men nu er det altså det nye Forglemmigej, der prøver lykken med Nørrebro-adressen. Og det ser virkelig lækkert ud. De kalder sig selv for bar & spiseri, og de serverer både smørrebrød til frokost og ugens ret til aften.

Hertil kan man også købe småretter i form af pommes frites, ansjoser, bagte beder og pickles og pølser. Menukortet er således dejligt overskueligt – men husk, at det kun er muligt at reservere bord, hvis man er et selskab på minimum seks personer.

Nørre Allé 27, 2200 København N

Fojetta

Indtil videre er det kun vinkortet, der er at finde på den nyåbnede italienske restaurant Fojettas hjemmeside. Det ser til gengæld også rigtig godt ud og bugner med italienske vine.

På Instagram er det imidlertid let at få mundvandet til at stige, for her er der billeder af alt fra køddelikatessen ‘Coppa di Testa’ til den romerske snack ‘Supplí’, der er en friteret riskugle fyldt med tomatsauce og ost.

Desuden har Fojetta åbnet op for den italienske tradition for søndagsfrokost – så her kan du altså runde weekenden af med en ordentlig omgang pasta-forkælelse.

Borups Allé 112, 2000 Frederiksberg

Démodé

Krydrede sydfranske oliven, østers og trøffel tartine. Lyder det som en lun mad-krammer her midt i den grå og mørke vinter?

Tilsæt så havtaske med rødvinssauce, franske oste, stegt due og et voluminøst vinkort, og så er der jo ikke et øje tørt. Heldigvis skal du ikke længere end til Indre By for at snuse og smage den sydfranske stemning.

Kronprinsessegade 64, 1306 København K

Akmē

Det her må være indbegrebet af ‘quiet luxury’. Der er ikke til at opstøve hverken billeder eller fyldige beskrivelser af maden på Akmē, der er et fransk/japansk fusionskøkken i Nordhavn.

Hjemmesiden er minimalistisk, men den afslører dog, at der vil være en sæsonbestemt menu, der skifter hver uge, og som skal vælges af hele bordet.

På menuen kunne der være alt fra grillet hummer til chawanmushi med havsnegle, persille og morkler. Der skal betales depositum i forvejen, men man er helt sikkert sat i stævne til en kulinarisk oplevelse ud over det sædvanlige.

Restauranten lover en intim oplevelse med kun 16 siddepladser, to-tre kokke og en sommelier. Akmē er en søsterrestaurant til sushirestauranten Anaba.

Sandkaj 39, 2150 København

Læs mere om:

Læs også