Sundhed
13. februar 2025

Japanerne er helt vilde med specifik dansk madvare

Rugbrødet ser ud til at have vundet indpas hos japanerne, og det glæder direktøren hos Kohberg.
Af: Alberte Ravn Skoglund
japanerne elsker dansk rugbrød

Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Det mørke surdejsbrød er blevet ganske populært i Japan.

Således har den japanske udgave af magasinet Elle udgivet en artikel om danske bagerier og rugbrød.

Og det glæder ifølge DR direktør for Kohberg, Søren Egesborg.

- Japan er et interessant marked for os, fordi i Japan er man meget fokuseret på kvalitetsprodukter og gerne fra Danmark - og det er jo det, vi leverer, fortæller han mediet.

Derudover oplever japanske Sachiko Kuramoto, der har boet i Danmark i 30 år, også en stigende interesse for rugbrød blandt japanerne.

Ifølge Kuramoto, der har en professionsbachelor i sundhed- og ernæring, går japanerne nemlig op i at have et godt fordøjelsessystem. Det fortæller han til DR.

Sidste år udgav hun selv en bog om rugbrød i Japan.

Denne artikel blev første gang bragt hos Se & Hør, der også er ejet af Aller Media. Dette er en redigeret version.

Læs mere om:

Læs også