![https://imgix.femina.dk/2025-01-23/COLOURBOX3467223.jpg](https://imgix.femina.dk/2025-01-23/COLOURBOX3467223.jpg?auto=format,compress&fit=crop&crop=faces,entropy&ar=125:125)
Japanerne er helt vilde med specifik dansk madvare
![japanerne elsker dansk rugbrød](https://imgix.femina.dk/2025-02-13/20170503-125404-A-1920x1277web.jpg?auto=format,compress&fit=crop&ar=414:548&crop=faces,entropy)
Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Det mørke surdejsbrød er blevet ganske populært i Japan.
Således har den japanske udgave af magasinet Elle udgivet en artikel om danske bagerier og rugbrød.
Og det glæder ifølge DR direktør for Kohberg, Søren Egesborg.
- Japan er et interessant marked for os, fordi i Japan er man meget fokuseret på kvalitetsprodukter og gerne fra Danmark - og det er jo det, vi leverer, fortæller han mediet.
Derudover oplever japanske Sachiko Kuramoto, der har boet i Danmark i 30 år, også en stigende interesse for rugbrød blandt japanerne.
Ifølge Kuramoto, der har en professionsbachelor i sundhed- og ernæring, går japanerne nemlig op i at have et godt fordøjelsessystem. Det fortæller han til DR.
Sidste år udgav hun selv en bog om rugbrød i Japan.
Denne artikel blev første gang bragt hos Se & Hør, der også er ejet af Aller Media. Dette er en redigeret version.
![https://imgix.femina.dk/2025-01-23/COLOURBOX3467223.jpg](https://imgix.femina.dk/2025-01-23/COLOURBOX3467223.jpg?auto=format,compress&fit=crop&crop=faces,entropy&ar=125:125)