Mad
25. februar 2025

Her er fem nye steder, du skal kende i København

Dit månedlige overblik over byens nye caféer og spisesteder kommer lige her.
Af: Thomas Balslev
5 nye restauranter i københavn

Foto: Lipa

Khana

En af byens bedste restauranter, Donda, har foretaget et hamskifte og har i samme ombæring taget navneforandring til Khana.

Det betyder, at det sydamerikanske køkken er skiftet ud med en sydasiatisk retning med fokus på fisk og skaldyr – og primært serveret som deleretter.

Niveauet er efter alt at dømme præcis lige så højt som tidligere, og der er kælet for de gourmetmæssige detaljer, når man kommer indenfor i restaurantens ekslusive lokaler på Christianshavn.

Én af hovedattraktionerne på den nye menu er denne ret med dansk skade (fisken, red.), hummersauce og kokoschutney. Med en fast syv-retters menu til bare 465 kroner gælder det kun om at booke et bord.

Khana, Strandgade 20, 1401 København K

Lipa

Det vrimler ikke med caféer på Ane Katrines Vej på Frederiksberg, men med åbningen af Lipa er der i hvert fald én god grund at svinge forbi.

Bag den nye café finder man to barndomsvenner, der har en ambition om at sparke hyggeligt liv i gaden ved at servere bmo’er – friskbagte fra Cadence – og god italiensk kaffe fra Milano.

Der er tænkt over detaljerne, og Lipa er på alle måder smagfuldt indrettet, for ikke at sige ekstremt Instagram-venligt, og derfor peger alt selvfølgelig på, at det er her, du skal drikke din næste flat white.

Snup en flaske naturvin med, når du alligevel er der, og sørg for at holde øje med deres kalender, da de har varslet, at Lipa også kommer til at afholde workshops og kulturelle arrangementer i fremtiden.

Lipa, Ane Katrines Vej 2, 2000 Frederiksberg

SK12

Kokken Røde Claus er en legende på den danske madscene, og efter sigende er han godt træt af al opmærksomheden.

Derfor har han for nylig åbnet en ny restaurant med håbet om, at især pressen vil lade ham være i fred. Men ja, sådan fungerer det jo sjældent. Og slet ikke, når man ovenikøbet serverer mad i absolut bedste klasse.

Således har Politiken allerede kvitteret med deres famøse 6 hjerter efter et besøg på SK12, der ligger bag en rød dør på Store Kongensgade.

Maden er klassisk. Som Røde Claus selv skrev på Instagram: “Gastronomien hos mig er uforandret. Ingen dikkedarer. Ingen skum. Ikke for meget pynt,” og det vil blandt andet sige foie gras, pighvar, wienerschnitzel, tatar og sild, den slags. Booking sker per telefon eller via forespørgsel på hjemmesiden. Sådan er det.

SK12, Store Kongensgade 12, 1264 København K

https://imgix.femina.dk/2025-02-25/roede-claus-1024x768.jpg

Foto: Louise Elly Meyer

Bambi

Har du stået i kø til Baggen i Kødbyen for nylig, har du muligvis lagt mærke til den nye nabo. Siden januar har spisebaren Bambi nemlig huseret i de gamle lokaler på Flæsketorvet for at servere spanskinspireret delemad og vin til ekstremt fornuftige priser.

Det er erfarne folk fra Dyrehaven og Friheden, der har sammensat menuen på Bambi sammen med Merel Quint, som man muligvis kender fra en anden Vesterbro-darling: Italo Disco, hvor hun har været restaurantchef. På menuen finder man et miks af tortillas, kødboller på lam, tzatziki, spicy chorizo, peberdips, feta og manchego-ost.

Bambi, Flæsketorvet 15, København 1711

Tanken

Om det er en tanke, en tank eller en tankstation, der spilles på i navnet på Nørrebros nytilkommer, er ikke helt til at sige. Men sikkert er det, at Tanken nu huserer på et af Guldbergsgades bedste hjørner, hvad angår hang out-kvalitet.

Selvom konceptet er temmelig berlinsk, idet der er tale om en blanding af en café og en kiosk med klapborde og -bænke, er Tanken faktisk en søster til en aarhusiansk beværtning, der ligger i Latinerkvarteret.

Der er bmo’er og øko-kaffe i baren – og fastelavnsboller fra Rondo, hvis man er heldig – men det helt store kup er nok tilbudet om fem flaskeøl til 110 kroner, som man passende kan inhalere, mens man people watcher og nyder solen.

Tanken, Ahornsgade 24, 2200 Kbh. N

Læs mere om:

Læs også