Salt, stærkt og sødt i god balance: Her er taco-trenden, der er gået viralt

Foto: Ella Olsson, Unsplash
Mad og opskrifter er noget, der konstant går viralt på sociale medier, uanset om det er Dubai-chokolade, is, salater eller middage.
Én ting er sikkert: proteiner trender. Dette afspejles i nye lanceringer af proteinrige produkter i butikkerne, samt de opskriftstrends, der kommer og går på nettet.
Nu er der især én madtrend, der er overalt, nærmere bestemt en slags "bowl", der består af hakket oksekød stegt i tacokrydder, sød kartoffel, avocado, hytteost og "hot honey", eller chilihonning på dansk.
Salt, stærkt og sødt
To, der har testet taco-bowlen, er mad-influencerne August og Martin. Duoen har over 400.000 følgere på TikTok, og over en halv million har set deres video om den virale madtrend.
Til det norske medie KK.no fortæller de, at det ikke er svært at forstå, hvorfor retten har taget nettet med storm.
- Vi kunne rigtig godt lide retten og forstår godt, hvorfor så mange kan lide den. Salt, stærkt og sødt i god balance er kombinationer, man ofte finder i asiatisk mad, og alle elsker jo det, fortæller de.
Men hvorfor er det en så relativt enkel opskrift, der sætter ild til internettet? August og Martin tror, det er især én af ingredienserne, der sørger for dette.
- Det er lidt svært at sige, men vi tror helt sikkert, at det har noget at gøre med hytteost-hysteriet på det seneste.
Hytteost er blevet ekstra populært det sidste år. I august sidste år skrev det norske medie KK, at salget var steget med 50 procent sammenlignet med samme periode året før.
Folk på sociale medier har vist, at cottage cheese har mange nye anvendelsesmuligheder, som virkelig har slået an hos yngre målgrupper. De har brugt produktet i forskellige opskrifter som fladbrød, is, kager og rundstykker, sagde Terese Glemminge Arnesen, ernæringsrådgiver i MELK dengang.
August og Martin fremhæver også en anden madtrend, der kan tyde på, at folk er ekstra opmærksomme på proteinrig mad med et højt næringsindhold.
- Det kan også se ud som om, at den virale ret bygger videre på trenden, hvor alle skulle spise bøf, avocado, spejlæg og honning fra et træbræt, tilføjer de.

Her er 5 nye steder, du skal kende i København
En konkurrent til fredagstacoen?
Mad-influencerne mener også, at populariteten hænger sammen med, at retten netop er så nem at lave.
- Derudover har den denne "hot honey", som løfter retten rigtig meget. Vi kommer i hvert fald til at bruge den honning på alt muligt fremover.
Så hvad tænker madeksperterne – har fredagstacoen fået en ny udfordrer? Kan det se ud som om, man skal have hytteost og stærk honning på tacoen i fremtiden?
Måske ikke lige med det samme.
- Trenden er global, og det er ikke altid, at der bliver brugt tacokødfars. Vi tænkte, det kunne passe til vores publikum, fastslår August og Martin.
- Vi tror heller ikke, at det kan erstatte fredagstacoen, da dette føles mere som "træningsmad" eller en rigtig god hverdagsmiddag.
Denne artikel blev første gang bragt af KK.no, der også er ejet af Aller Media. Dette er en redigeret version.