Gulerodskage med kokos og nødder
Foto: Lars Ranek
Gulerodskage med kokos og nødder
DET SKAL DU BRUGE TIL GULERODSKAGE MED KOKOS OG NØDDER
4 æg delt i blommer og hvider
300 g brun farin
4 dl solsikkeolie
250 g hvedemel
2 tsk. kanel
1 tsk. kardemomme
kornene fra ½ vaniljestang
½ tsk. salt
1 tsk. nelliker
2 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
300 g fintrevne gulerødder
50 g kokosmel
50 g grofthakkede hasselnødder
TOPPING
200 g Philadelphia-flødeost
3 spsk. flormelis
fintrevet skal og saft fra 1 øko-lime
kornene fra ½ vaniljestang
PYNT
ristede kokosflager (Specialkøbmanden)
PRØV OGSÅ: Gulerodskage uden sukker og mel
Opskrift - sådan laver du gulerodskage med kokos og nødder
Pisk æggeblommerne med farin, og hæld olien langsomt i, mens du pisker. Sigt melet sammen med alle krydderierne, bagepulver og natron, og sigt det i dejen. Rør godt, og vend gulerødder, kokosmel og hasselnødder i. Pisk æggehviderne helt stive, og vend dem i dejen. Fordel dejen i en 2-liters rugbrødsform foret med bagepapir, og bag kagen i en 175° varm ovn i ca. 1 time. Rør ostecremen sammen, og fordel den over den afkølede kage. Pynt med ristede kokosflager.