Brød og bagværk
4. april 2011

Karamelbrud

Lækkert, hjemmelavet slik, der er nemt at lave. Det vil vække jubel til kaffen, som dessert eller måske hos en kær ven i stedet for et påskeæg.
Af: Beagle Iuel-Brockdorff
Karamelbrud

Foto: Jette Ladegaard

6 søde

Chokolade»kiks« Frugtkugler Kaffekugler Karamelbrud Kokosstænger Peanutstykker

Karamelbrud

Det skal du bruge:

2½ dl fløde
2½ dl sirup
250 g sukker
150 g nødder efter valg
Ca. 200 g mørk chokolade

TILMELD DIG SØNDAGS NYHEDSBREV HER, OG VÆR DEN FØRSTE TIL AT FÅ REDAKTIONENS FAVORITOPSKRIFTER

Sådan gør du:

Kog fløde, sirup og sukker sammen, til du kan tage en kugleprøve:

Kom en dråbe karamel ned i et glas med koldt vand. Stivner den, er massen klar.

Rør hakkede nødder i og spred massen i et tyndt lag i en bradepande foret med bagepapir.

Stil køligt til det stivner, ca. 4 timer.

Smelt chokoladen og smør udover.

Stil køligt igen.

Hug karamellen i stykker med en tung kniv.

Læs mere om:

Læs også