Brød og bagværk
23. maj 2011Makronbund
Marengs er en gammel kending, mens de franske macarons er nyere, ret dyre – og populære lige nu. Men hvorfor ikke bage det hele selv?
Af: Beagle Iuel-Brockdorff
Foto: Bjørn Jakobsen
Marengs er en gammel kending, mens de franske macarons er nyere, ret dyre - og populære lige nu. Men hvorfor ikke bage det hele selv?
6 Søde, sprøde fristelser
Makronbund
Til ca. 10-12 pers.
Holder sig fint pakket i plastic i 4-5 dage.
Ingredienser
200 g rå marcipan
300 g sukker
3 æggehvider
25 g mel
Fremgangsmåde:
Hak marcipan og sukker meget fint i foodprocessoren. Tilsæt hvider og mel og kør, til massen er glat og sammenhængende.
Spred ud på bagepapir, ca. 24 cm i diam. Bages gyldenbrun ved 175 grader i ca. 30 min. Afkøl på en rist.
Kan bruges som bund for flødeskum, fromager eller creme plus til sommerens dejlige frugter og bær.