Dyretournedoser med bagte tomater og brød med grøn salsa
TID: Ca. 45 min. Til 2 personer
Tournedoserne er skåret af afpudset filet og omviklet med lufttørret skinke. Grill eller brun dem på en pande og steg dem færdige i ovnen.
400 g små stilktomater
8-10 fed hvidløg
350 g afpudset rådyrfilet
4 skiver lufttørret skinke
Salt og peber
Bomuldssnor
Olivenolie og smør
Grøn salsa:
Lidt persille
1 spsk kapers
8 sorte oliven
2 ansjosfileter i olie
1 lille tsk dijonsennep
Tilbehør:
Flutes eller lignende
Læg tomater og pillede hvidløgsfed i et ovnfast fad og vend det hele med salt, peber og lidt olie. Sæt fadet i ovnen ved 170 grader i ca. 30 min.
Skær rådyrfileten ud til 4 bøffer, som trykkes lidt fladere med håndroden. Bind skinke om, pensl dem med olie og drys med salt og peber, hvis de skal grilles. Grill ved god varme i ca. 2 min. på hver side.
Skal de steges på panden, skal de bare drysses med salt og peber, når skinken er bundet om. Brun dem på panden og steg dem færdige i ovnen ved 225 grader i 4-5 min.
Blend alle ingredienserne til den grønne salsa med lidt olie og peber. Rist tynde skiver brød og smør lidt salsa på. Servér dem til kødet og tomaterne.
TIP: I opskriften kan dådyr bruges i stedet for rådyr. Et dådyr er lidt større end et rådyr.
Prøv også: