Mad
19. december 2011

Små kanapeer

Små kanapeer: laks med gedekugle, paté med løgkompot og blåskimmelost med kirsebær.
Af: Louise Dandanell Ørsted
https://imgix.femina.dk/media/4a9599a375844baa8d0bc73cd8bc395b.jpg

Foto: Bjørn Jakobsen

Små kanapeer: laks med gedekugle, paté med løgkompot og blåskimmelost med kirsebær. Spis de små kanapeer, inden det hele går løs evt. med et glas champagne eller en god hvidvin til..

Laks med gedekugle

En stærk lille sag, der sætter gang i forbrændingen. .

Ingredienser Fremgangsmåde 2 tynde skiver lyst brød
100 g røget laks
1 spsk kapers
50 g gederulle
1 spsk chiliflager
eller sød chilipulver
Skær brødet i små firkanter og fordel laksen på dem.

Hak kapers og bland det med gedeosten. Rul ostemassen til små kugler, der rulles i chili.

Brug en sød chili, hvis du synes, flagerne er for stærke.

Anret en lille kugle ost på hver laksehapser.

Paté med løgkompot

Ingredienser Fremgangsmåde 1 rødløg
Fedtstof, gerne andefedt,
til stegning
1 spsk mørk balsamico
2 spsk gelé
2 tynde skiver lyst brød
75 g paté
Frisk timian til pynt
Pil løget og skær det i tynde skiver. Varm lidt fedtstof i en gryde og vend løgene i.
Hæld balsamico og gelé på og lad det simre 10-15 min., til væden er kogt væk.
Skær brødet i små firkanter og fordel patéen på dem.
Pynt med den lune eller kolde løgkompot og timian.

Blåskimmelost med kirsebær

Ingredienser Fremgangsmåde 2 tynde skiver lyst brød
50 g dansk blåskimmelost
Ca. 12 Amarena-kirsebær
Tandstikker
Skær brødet i små firkanter og fordel osten på dem.

Sæt et kirsebær fast med en lille tandstik på hver.

LÆS MERE: Det er ingen sag at lave sushi selv - få 5 lækre opskrifter her

Den perfekte julemiddag

Små kanapeer Flæskesteg Stegt and Tilbehør: rødkål,
brunede kartofler
og sauce
Risengrød og
risalamande
Julekrydrede
muffins

Læs mere om:

Læs også