Thaisuppe med rejer og nudler
Foto: Bjørn Jakobsen
Aftensmad i en fart!
Suppe lyder som noget, der skal stå og simre på komfuret hele dagen. Men ikke denne thaisuppe med rejer og nudler. Thaisuppe er rigtig hurtig at lave, perfekt når aftensmaden skal på bordet i en fart.
Thaisuppe med rejer og nudler
2 pers.
Tid: 15 min.
Det skal du bruge
8 dl grønsagsbouillon
1 stilk citrongræs
2 kaffir limeblade
1 rød chili uden kerner
2 skiver skrællet ingefær
100 g shiitakesvampe
60 g risnudler
150 g vannamei-rejer eller pillede black tiger-rejer
2 forårsløg
Fiskesauce eller salt
Frisk koriander
Her får du endnu en suppe med fart på: Hurtig hønsekødssuppe
Sådan gør du
1. Bring hønsebouillon, flækket citrongræs, limeblade, strimlet chili og ingefær i kog og lad din thaisuppe simre i 10 min. for svag varme.
2. Fjern citrongræs, limeblade og ingefær fra thaisuppe og hæld skivede svampe, nudler, rejer og snittede forårsløg i.
3. Kog din thaisuppe i 3 min. og smag til med fiskesauce. Server den rygende varme thaisuppe med et let drys frisk koriander og gerne et stykke groft brød.
Server lækkert hjemmelavet græskarbrød til thaisuppe rejer og nudler. Opskriften får du her
Noget med chokolade til dessert? Her får du 25 fristende opskrifter med chokolade: