Hønsekødssuppe med kartoffel, gulrod, pastinak, bladselleri, porre

Foto: Bjørn Jakobsen

Mad

Hurtig hønsekødssuppe

26. april 2022
Af: Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Bjørn Jakobsen
Glem den klassiske hønsekødssuppe, der skal stå og koge hele dagen, for at man overhovedet kan tygge hønen. Denne hønsekødssuppe er både hurtig at lave, og så er den lidt lettere i det end den klassiske hønsekødssuppe kogt på en hel høne.
Tid i alt 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 6 dl hønsebouillon
  • 250 g kyllingefilet
  • 200 g kartoffel
  • 150 g gulerod
  • 100 g pastinak
  • 50 g bladselleri
  • 75 g porre
  • Salt, peber

Endnu en klassisk dansk ret med kylling er Kylling danoise med rabarberkompot. Få opskriften her

Sådan laver du den hurtige hønsekødssuppe
1. Kog kyllingefileter i bouillon under låg i 12 min. ved svag varme. Tag kødet op og si suppen.
2. Hæld suppen tilbage i gryden sammen med kartoffel, gulerod og pastinak skåret i små terninger. Kog suppen i 15 min., til grøntsagerne er møre.
3. Pluk kyllingen i mindre stykker og kom den tilbage i gryden sammen med snittet bladselleri og porre. Kog et par min. og smag til med salt og peber. Servér suppen rygende varm, gerne med groft brød.

Server hønsekødssuppen med lækre kuvertbrød med rodfrugter og valnødder

Læs også