Popkultur
10. september 2024

100 meter langt bord skal genoplive Langeliniepromenaden

Efter nogle år som livløs havnefront er Langelinieområdet nu klar til igen at være et samlingspunkt i København.
Af: Kathrine Bækgaard Gade
langelinie langbord København

Foto: Richard Stachmann/Unsplash

Siden 1848 har Langeliniepromenaden været et yndet tilflugtssted for københavnere. Her kunne byens borgere nemlig lufte søndagstøjet med en spadseretur på det forhøjede promenadedæk. I en årrække har området dog døjet med et beskedent besøgstal og en livløs atmosfære.

Men der skal være slut nu.

Langeliniepromenaden bliver nemlig hjem for Danmarks længste permanente langbord. Med sine 100 meter skal bordet være med til at skabe et åbent byrum med plads til fælleskab og nærvær. Derudover anlægges en køkkenhave og to petanquebaner.

Den nye forbedrede promenade lanceres officielt d. 13. september. I samarbejde med Åben Festival inviteres 250 gæster til langbordsmiddag i ægte københavnerstil med både fællessang og surdejsbrød.

Det hele er en del af en større modernisering af det historiske landmærke Langelinieskuret, som opstod sammen med Frihavnen i 1894. Langelinieskuret blev i 2021 overtaget af familievirksomheden Karberghus, med ambitionen om at genoplive det før så livlige promenadedæk.

“Langelinieskuret er mere end bare et historisk handelscentrum. Det rummer et stort uudnyttet potentiale, og vores mål er at genskabe Langelinieskuret
som Københavns blågrønne byrum — et pulserende byrum for alle, både lokale, turister og nysgerrige, besøgende i alle aldre,” udtaler Anni Haahr Henriksen, som er ph.d, historiker og talsperson for Karberghus i en pressemeddelse.

Den 350 meter lange facade, som adskiller Øresund med bylivet er designet af arkitekten Vilhelm Dahlerup, som også står bag Statens Museum for Kunst og Glyptoteket.

Læs mere om:

Læs også