Træning og kost
22. marts 2012

Thailandske frikadeller på spyd med nudel og fennikelsalat

Trænger du til ny inspiration til en lækker og sund middag - find opskriften her.
Af: Inge Kauffeldt , de danske vægtkonsulenter
https://imgix.femina.dk/media/c6ccaf4c7df443bfb4f615e9ffac68ee.jpg

Det Thailandske køkken huser mange velsmagende, lækre og eksotiske opskrifter som ofte har en lang række af sunde og næringsrige ingredienser i sig, foruden at være lette at lave.

I denne artikel giver vi dig opskriften på thailandske frikadeller og en lækker nudelsalat.

Ingredienser til thailandske frikadeller :

  • 170g hakket svindekød u/fedt
  • 1/2 tsk soyasauce
  • 1/2 chili uden kerner
  • 1/0 tsk revet ingefær
  • 1/2 fed presset hvidløg
  • 1/2 tsk koriander
  • salt & peber
  • ca 2-3 tsk mel
  • eventuelt lidt vand
  • 1/2 tsk olie til stegning
  • 3-4 træspyd

Alle former for hakket kød uden fedt kan bruges. Frikadellerne kan steges på udendørsgril, på en almindelig pande eller på en grill plade.

Ingredienser til nudelsalat :

75 g nudler
150g fennikel
50g bambusskud
75g sukkerærter

1/2 tsk sesamolie til stegning

2tsk sød chilisauce
1/2-1 limefrugt

Sådan laves thailandske frikadeller

Rør kødet sammen med soyasauce, hakket chili uden kerner, revet ingefær, presset hvidløg, korinander, salt og peber. Tilsæt mel og eventuelt vand. Rør farsen godt sammen, så alle ingredienserne blandes godt.

Form farsen som aflange pølser og steg dem et par minutter på oanden i olie. Sæt dem herefter på træspyd og steg dem færdig på grillen.

Sådan laves nudel og fennikelsalaten :

Udblød nudlerne i kogt vand, til de er bløde. Skær fennikel og bambusskud i strimler. Svits dem i sesamolie sammen med sukkerærter. Bland herefter nudlerne sammen med grønsager, sød chilisauce, saft og reven skal af limefrugt.

Læs mere om:

Læs også