Træning og kost
22. maj 2013

LCHF knækbrød er et perfekt mellemmåltid som er både lækkert, sundt og nemt at lave

Få opskriften på knækbrød med hele kerner der kan fungere som et mellemmåltid
Af: Redaktionen - Opskrift og billeder er gengivet efter aftale med Politikens Forlag
https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/egangsbilleder-2013/maj/201319lchfknkbrdp.jpg

Spiser du LCHF kost (Low Carb High Fat), eller overvejer du at begynde på det? Så læs med her og få en LCHF mini kostplan på Q.dk lavet i samarbejde med Politikens Forlag og bogen "LCHF Spis dig mæt og glad".

> Læs også : Alt du skal vide om LCHF

LCHF knækbrød som mellemmåltid

Når du lever efter en LCHF kost, så vælger du bevidst at vinke farvel til kulhydrater og stivelse. Det kan for mange være rigtig svært ikke længere at have franskbrød, rugbrød og knækbrød som en del af kosten, men med et par indgreb og tricks når det kommer til opskrifter, kan du snyde dig til dette og få en perfekt erstatning til rugbrød, franskbrød eller knækbrød.

I denne artikel giver vi dig opskriften på et lækkert LCHF knækbrød med hele kerner, der fungerer perfekt som et mellemmåltid i dagens løb, såfremt du ikke føler dig helt mæt.

Denne opskrift på knækbrød tager lidt tid at lave, men dit knækbrød passer sig selv det meste af tiden, og det er så let at lave knækbrød, at du næsten kan sætte dine børn til at lave det.

Køb bogen "LCHF - Spis dig mæt og glat" her og spar 25%LCHF - spis dig mæt og glad er en bog til alle, der er trætte af humørsvingninger, sukkertrang, dårlig appetitregulering og ikke mindst elevatorvægt.

> Køb bogen "LCHF - Spis dig mæt og glad" her

Opskrift på LCHF knækbrød

Opskriften rækker til 1 bageplade med knækbrød

Det skal du bruge til knækbrød

  • 2 dl hørfrø
  • 1½ dl græskarkerner
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 æg
  • 2 tsk salt
  • 1½ dl koldt vand

Sådan laver du LCHF knækbrød

Kom frø og kerner i en skål. Ingen af dem skal males til mel, men skal bruges hele. Pisk æggene sammen i en skål, og kom dem i kernerne sammen med salt og vand.

Rør godt rundt og lad dejen hvile i skålen i en times tid. Dejen virker utrolig våd, men vær ikke urolig. Hørfrøene skal nok suge væsken op, så dejen samler sig en smule.

Opvarm ovnen til 125 grader.

Når dejen er færdig med at hvile, hælder (ja hælder) du dejen ud på en bageplade med bagepapir. Fordel dejen, så dit knækbrød fylder hele pladen. Brug hænderne eller læg et stykke film på og brug kagerullen. Bag dit knækbrød i den forvarmede ovn i 1 time og 30 minutter.

Herefter har du en stor fast plade knækbrød, som du kan knække i passende rustikke stykker. Dine knækbrød holder sig sprøde i dagevis i en lufttæt beholder, men kan også fryses. Dine knækbrød er faktisk sprøde direkte fra frost også.

LCHF mini kostplan opskrifter

Lakseruller med flødeost
og krydderurter

> LCHF morgenmad

Knækbrød med hele
kerner

> LCHF knækbrød

Madpandekager med
Asiatisk fyld

> LCHF frokost

Low carb lasagne uden
pasta

> LCHf aftensmad

Brød der kan fungere som
rugbrød uden mel

> LCHF brød

Brownie opskrift med
paranødder

> LCHF dessert

Læs også