Oprskrift på sommerlige kaffecocktails
Foto: shutterstock.com
Sommeren er på over os og det betyder varme lange dage, med solbadning, grill og sommerlige forfriskelser. Det er her vi kommer ind. Vi har nemlig i samarbejde med Nescafé kommet frem til tre forskellige, men lækre kaffedrinks derhjemme. To kolde og en varm til jer der stadigvæk gerne vil nyde en varm kop kaffe i varmen.
> Få smoothies opskrifter fra bogen "Flad mave på 2 uger"
Sexy ice coffee
Smagoplevelse:
Perfekt aften hygge drink, med den søde og cremede smag fra bailey og kahlua.
2 cl Kahlua
2 cl Bailey
1 kapsel Tassimo Gevalia Original (eller hvilken som helst slags kaffe) ca. 150 ml.
3 isterninger
Lidt flødeskum
Fremgangsmåde:
Bland ingredienserne i et glas og rør omhyggeligt. Kom derefter isterninger i og lad den blive kold. Top med flødeskum efter behag.
Sweet & strong French Latte
Stærk latte med et lille spark i siden. Skru op og ned for ahornsiruppen alt efter om du er til den stære kaffe smag eller den søde.
2 cl Grand Marnier
1 kapsel Tassimo Espresso (Gevalia espresso ol.) ca. 150 ml.
1 kapsel Tassimo mælk (Latte Machiatto eller almindelig mælk) ca. 3/4 dl.
Lidt ahornsirup
Fremgangsmåde:
Hæld 2 cl Grand Marnier og isterninger i et højt glas. Hæld mælken i, og fyld op med Gevalia espresso (fra samme Tassimo pakke - Tassimo Gevalia Latte Macchiato). Doser sødmen med ahornsirup.
Den varme: Original mokka
Smagsoplevelse
Drinken kan nydes uden omrøring af cremen og kaffe/chokolade for at opnå den søde frugtige smag af blåbærcremen kombineret med den varme, kraftige kaffe- og chokolade smag.
10g. mørk chokolade (70%)
50 ml piskefløde 38%
2 tsk. Blåbær sirup
2 tsk mørk ristet kaffe (brug gerne instant)
150 ml 80 grader varmt vand
Fremgangsmåde:
- 50 ml piskefløde piskes let, til den er cremet
- Hak 10 g. mørk chokolade og hæld chokoladen op i et glas med 2 teskefulde nescafe original.
- Bland 1 spsk. Cremet fløde med 2 tsk blåbærsirup og hæld det over i glasset, så den dækker blandingen af kaffe og chokolade.
- Pynt evt med fint hakket chokolade på toppen og friske blåbær.
Tip:
Anvend kildevand i stedet for postevand for en mere gennemtrængende kaffesmag
Kolde: Éspresso banan-chokolade shake
Smagsoplevelse
Lækker, fyldig smag af banan og creme chokolade, der fremhæver smagen af kaffe. Kan drikkes som dessert efter en god middag.
1 stk banan (lille)
3 spsk. Chokoladeflødeis
2 tsk instant espresso
100ml 80 grader varmt vand
2-4 isterninger
Fremgangsmåde:
- bland 2 tsk espresso og 100 ml 80 grader varmt vand.
- kom 1 banan, spsk. Chokoladeflødeis med top og 100 ml. kaffe i en blender og miks i 1 min.
- hæld blandingen over i er glas med 2-4 isterninger
Tip:
Pynt eventuelt med flødeskum og chokoladedrys.
> Få opskrifter på juice til superkuren, der gør du kan tabe dig 3 kg på en uge
Kold Is-latte
Smagsoplevelse
En enkel is-latte med kraftig smag af kaffe.
2 tsk sukker
100 ml. sødmælk
2 tsk mild instant kaffe
120 ml. 80 grader varmt vand
4-6 isterninger
Fremgangsmåde:
- 2 tsk sukker i 20 ml. 80 grader varmt vand ved omrøring
- Bland 2 tsk instant kaffe med 100 ml 80 grader varmt vand
- kom sukkervand i bunden af et glas med 4-6 isterninger efterfulgt af 100 ml. kaffe og 100 ml. sødmælk
Tip:
Skal du imponere gæster, kan kaffen gøres ekstra lækker ved at tilsættes kaffe-isterninger. Så får du en oplevelse af at kaffesmagen udvikler sig fra sig fra en let kaffesmag til en kraftigere kaffesmag efterhånden som isterninger smelter. Hvis du bruger kaffe isterninger i opskriften skal du kun bruge 1 tsk instant kaffe.
Kaffe-isterninger
1 tsk instant kaffe blandes godt med 150 ml. 80 grader varmt vand og hældes i isterningebakke og stilles i fryseren.