Opskrift på kartoffelsalat med rygeost og urtebøffer
Vi begynder så småt at mærke sommeren komme og det giver os lyst til at sætte tænderne i dejlig sommer mad. Med denne traditionelle danske mad opskrift kan du roligt inviterer venner og familie over til en hyggelig forårs middag der virkelig smager af sol og sommer. Dejlige saftige urtebøffer med en alternativ kartoffelsalat med rygeost. Bon apetit!
KARTOFFELSALAT MED RYGEOST OG URTEBØFFER
Tid: 30 minutter
Antal personer: 6
Gør lidt ekstra stads af de nye kartofler, og server dem med rygeost og masser af krydderurter som en anderledes kartoffelsalat med masser af smag.
Ingredienser til kartoffelsalat:
• 1 kg nye kartofl er
• 1 bundt kørvel
• 1 bundt basilikum
• 1 lille bundt purløg
• 1 citron, usprøjtet
• 200 g rygeost
• Salt og friskkværnet peber
Ingredienser til URTEBØFFER:
• 1 kg hakket kalvekød
• 1 spsk salt
• 1 æg
• 1 fed hvidløg
• 1 lille bundt bredbladet persille
• 1 spsk frisk citrontimian
• Olie og smør til stegning
Step guide til kartoffelsalat med urtebøffer og rygeost
1. Kartoffelsalat: Skrub kartofl erne, og kog dem møre i letsaltet vand.
2. Hak krydderurterne, og riv citronskallen fi nt. Læg de varme kartofl er i et fad, og top med rygeost, krydderurter og citronskal. Krydr med salt og peber.
3. Urtebøffer: Rør kødet med salt og æg. Blend hvidløg, persille og citrontimian i en blender eller minihakker, og rør blandingen i farsen. Form farsen til bøffer, og hak tern i overfl aden på begge sider. Steg bøfferne i olie og smør på en pande i 5-6 minutter på hver side. Server med den lune kartoffelsalat som tilbehør.
Tip: Rygeost har en karakteristisk smag, og hvis du ikke er helt vild med den, kan du i denne opskrift erstatte rygeosten med 1½ dl cremefraiche 38 % rørt op med ½ dl god mayonnaise.
Få flere opskrifter her: