Kyllingeragout med grøntsagspasta til 2 personer
Tid: 40 minutter. Kogetid: 45 minutter.
INGREDIENSER RAGOUT 2 fed hvidløg 50 g skalotteløg 3-4 store stængler frisk rosmarin, kun bladene 3-4 store stængler frisk oregano, kun bladene 50 g gulerod 50 g bladselleri 1 spsk. olivenolie til stegning 300 g hakket kylling 4 spsk. koncentreret tomatpuré 1 dåse flåede, hakkede tomater, 450 g 6 sorte oliven uden sten 2 tsk. kapers salt og friskkværnet peber
GRØNTSAGSPASTA 150 g gulerod 200 g squash 70 g fuldkornsspaghetti
Opskrift - sådan laver du kyllingeragout med grøntsagspasta
1. Ragout: Hak hvidløg og skalotteløg fint. Hak krydderurterne fint. Skrub guleroden, rens bladsellerien, og skær begge dele i helt små tern. Svits hvidløg og løg i olie i en gryde i 3-4 minutter ved jævn varme, men uden at de tager farve. Tilsæt krydderurter, gulerod og bladselleri, og svits videre i 4-5 minutter. Tilsæt kødet, og lad det blive brunt. Tilsæt derefter tomatpuré, og tilsæt efter et par minutter de flåede tomater. Lad retten simre under låg ved lav varme i ca. 45 minutter, til saucen er kogt lidt ind. Tilsæt grofthakkede oliven og kapers, og smag til med salt og peber. 2. Grøntsagspasta: Høvl fine strimler af gulerod og squash på et mandolinjern eller med en tyndskræller. Kog fuldkornsspaghetti efter anvisningen på pakken, og lad gulerodsstrimlerne koge med det sidste minut af kogetiden. 3. Afdryp. Vend spaghetti, gulerodsstrimler og de rå squashstrimler med den varme ragout.
Næringsindhold pr. person Energi: 555 kcal
Protein: 42,4 g
Fedt: 18,7 g
Kulhydrat: 60,6 g
Kostfibre: 12,2 g
PRØV OGSÅ: Grillet laks med asiatisk coleslaw