Træning og kost
15. september 2014Ugens slankeopskrift: Kyllingesalat med blommer og ovnbagte tomater
Ugens sunde måltid byder på kylling med blommer og søde bagte tomater
Af: Sandra Pugliese

Foto: Line Falck
Kyllingesalat med blommer og ovnbagte tomater til 2 personer
INGREDIENSER
350 g kyllingebrystfilet 1 spsk. olivenolie til stegning salt og friskkværnet peber ½ dl koldt vand 150 g søde blommer, udstenet vægtOVNBAGTE TOMATER
300 g cocktailtomaterSALAT
100 g romainesalat 200 g squashDRESSING
1 spsk. olivenolie 2 tsk. æbleeddike salt og friskkværnet peberTIL SERVERING
1 lille håndfuld bredbladet persille eller kørvelOpskrift - sådan laver du kyllingesalat med blommer og ovnbagte tomater
1. Ovnbagte tomater: Skyl tomaterne, og skær dem i halve. Læg dem med snitfladen opad på en bageplade med bagepapir, og bag dem i en 180° varm ovn i 45 minutter. 2. Skær kyllingefilet i tynde strimler, og steg dem i olie på en pande i 2-3 minutter. Krydr med salt og peber. Hæld vandet på, og skru lidt op for varmen. Lad kødet opsuge vandet, og lad det derefter brune færdigt på panden. Skyl blommerne, udsten dem, og skær dem i kvarter. Tag kødet af panden, og steg blommerne i 2-3 minutter på samme pande. Krydr med salt og peber. 3. Salat: Skyl salaten, og riv den i grove stykker. Skyl squashen, og høvl den i tynde skiver på langs. Dressing: Bland ingredienserne sammen. 4. Servering: Anret salat og squash på tallerkener sammen med kylling, ovnbagte tomater og blommer. Dryp med dressingen, og pynt med persille eller kørvel. Næringsindhold pr. person Energi: 401 kcal Protein: 39,9 g Fedt: 18,6 g Kulhydrat: 21,2 Kostfibre: 5 g PRØV OGSÅ: Wok med omelet og grøntsager