Kyllingespyd med grøntsagsstænger og rødbededip til 2 personer
INGREDIENSER 300 g hakket kylling 50 g skalotteløg 20 g frisk ingefær, skrællet vægt 2 spsk. friske timianblade skal af 1 usprøjtet citron salt og friskkværnet peber 1 spsk. olivenolie til stegning
RØDBEDEDIP 300 g rødbeder 100 g græsk yoghurt 10 % 1 lille håndfuld mynte skal og saft af 1 usprøjtet citron 1 tsk. balsamicoeddike ½ tsk. honning salt og friskkværnet peber
GRØNTSAGSSTÆNGER 150 g jordskokker, renset vægt 150 g gul peberfrugt 100 g rødkål eller hvidkål
Opskrift - sådan laver du kyllingespyd med grøntsagsstænger og rødbededip
1. Rør kylling sammen med fintrevet løg og ingefær. Tilsæt timian, fint-revet citronskal, salt og peber. Lad farsen hvile ca. 1 time, og form den rundt om spyd. Steg spyddene på en pande i 5-8 minutter på hver side, til de er netop gennemstegte. 2. Rødbededip: Skrub rødbederne; pak dem ind i alufolie, og bag dem møre i ovnen ved 180°, ca. 1 time. Lad dem køle lidt af, og fjern skrællen. Snit rødbederne, og blend dem med yoghurt. Smag rødbededippen til med finthakket mynte, citronsaft og fintrevet citronskal, balsamico, honning, salt og peber. 3. Grøntsagsstænger: Skrub jordskokkerne. Rens peberfrugten. Skær jordskokker, peberfrugt og rødkål/hvidkål i tynde stave.
Næringsindhold pr. person Energi: 503 kcal
Protein: 40,2 g
Fedt: 20,7 g
Kulhydrat: 43,5 g
Kostfibre: 8,4 g
PRØV OGSÅ: Rødkåls-wraps med grøn hummus og kylling