Lun linsesalat med karamelliseret pære til 2 personer
Tid: 20 minutter. Kogning og bagning: 35 minutter.
INGREDIENSER 150 g tørrede Puy-linser (giver 300 g kogte)
KARAMELLISERET PÆRE 1 spsk. olivenolie ½ spsk. flydende honning 1 spsk. mørk balsamicoeddike 60 g moden pære
BAGTE TOMATER 200 g cocktailtomater
SALAT 1 stor håndfuld persille 150 g jordskokker (skrællet vægt) 200 g squash 50 g rucola 25 g rødløg saft af ½-1 citron salt og friskkværnet peber evt. ½ frisk rød chili
Opskrift - sådan laver du lun linsesalat med karamelliseret pære
1. Karamelliseret pære: Bland olie, honning og balsamico i en lille gryde. Skær pæren i ca. 12 både, og kog dem ved lav varme i olieblandingen i 20-25 minutter. Vend dem et par gange. Tilsæt 1 spsk. vand undervejs, hvis væden koger for meget ind. Tilsæt under alle omstændigheder 1 spsk. vand, et par minutter før du tager gryden af varmen, så du kan skrabe al den gode lage med fra gryden, som skal udgøre det meste af dressingen i salaten. Stil pære og dressing til side. 2. Skyl linserne, og kog dem møre i 20-25 minutter. Hæld vandet fra. 3. Bagte tomater: Varm ovnen op til 170°. Skyl tomaterne; skær dem i halve, og læg dem med snitfladen opad på en bageplade med bagepapir. Bag dem i 15 minutter. 4. Salat: Skyl og hak persillen fint. Skrub jordskokkerne, og høvl dem i tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Skyl squashen, og skær den i meget tynde strimler på langs. Skyl rucolaen. Hak løget fint. Bland grøntsagerne med pærer og kogelage. Smag til med citronsaft, salt, peber og evt. chili. Anret salaten med de bagte tomater på toppen.
Næringsindhold pr. person Energi: 468 kcal
Protein: 25,4 g
Fedt: 9,4 g
Kulhydrat: 77,4 g
Kostfibre: 14,2 g
PRØV OGSÅ: Kyllingeragout med grøntsagspasta