Salat med laks og grapefrugt til 2 personer
INGREDIENSER 350 g laksefilet uden skind 1 spsk. olivenolie til stegning salt og friskkværnet peber 100 g frisésalat 200 g grapefrugt 200 g squash 200 g grønne bønner 15 g valnøddekerner
DRESSING saft fra grapefrugterne 1 spsk. olivenolie salt og friskkværnet peber
Opskrift - sådan laver du salat med laks og grapefrugt
1. Skær laksen i 2 cm store tern. Vend dem godt i olien, og krydr med salt og peber. Steg dem på en varm (grill)pande i 2-3 minutter i alt. Skyl salaten. Skær skrællen og den hvide hinde af grapefrugterne med en skarp kniv, og skær grapefileterne fri af hinderne. Gem saften, der samler sig, når du skærer dem. Skyl squash og bønner, og nip bønnerne. Skær squashen i tynde skiver på langs med et mandolinjern eller en skarp kniv. Kog bønnerne i letsaltet vand i 1-3 minutter, til de er møre, men stadig sprøde. Hæld vandet fra, og køl dem straks af med koldt vand. Rist valnødderne på en varm, tør pande. 2. Dressing: Bland saften fra grapefrugterne med olie, og smag til med salt og peber. 3. Anret salat, grape, squash og bønner på 2 tallerkener, og dryp med dressingen. Top med valnødder og laks.
Næringsindhold pr. person Energi: 539 kcal
Protein: 38,2 g
Fedt: 35,4 g
Kulhydrat: 21,1 g
Kostfibre: 6,4 g
PRØV OGSÅ: Marineret kalkunbryst med coleslaw