Tacos af spidskål med kylling og avocadodressing til 2 personer
INGREDIENSER 2 store spidskålsblade
FYLD 50 g rødløg 1 fed hvidløg 300 g peberfrugt (rød og grøn) 2 tsk. olivenolie 1 tsk. stødt spidskommen 1 tsk. røget paprika 300 g hakket kyllingekød 1 dl hønsebouillon salt og friskkværnet peber
DRESSING 50 g avocadokød 125 g yoghurt 3 % 1 fed hvidløg salt og friskkværnet peber
TOMATSALAT 200 g tomater 20 g forårsløg 1 stor håndfuld koriander friskpresset limesaft
Opskrift - sådan laver du tacos af spidskål med kylling og avocadodressing
1. Fyld: Hak rødløg og hvidløg fint. Rens peberfrugterne, og skær dem i små tern. Svits løg, hvidløg og peberfrugt i olie på en pande ved lav varme i 5 minutter. Tilsæt spidskommen og paprika, svits et par minutter, og tilsæt så kødet. Svits, til kødet er brunet, og tilsæt bouillon. Lad det simre ved lav varme i 30 minutter. Tilsæt lidt vand undervejs, hvis det bliver for tørt, og smag til med salt og peber. 2. Dressing: Mos avocadoen, og bland den med yoghurt. Pil hvidløget, og riv det ned i blandingen. Smag til med salt og peber. 3. Tomatsalat: Skyl tomaterne, og skær dem i små tern. Rens forårsløget og skær det i tynde skiver. Bland tomattern med forårsløg og hakket koriander, og smag til med lidt limesaft. 4. Servering: Skyl spidskålsbladene, og fjern den groveste del af stokken. Anret fyldet i spidskålsbladene, og top med tomatsalat. Servér med dressingen til.
Næringsindhold pr. person Energi: 419 kcal
Protein: 37,3 g
Fedt: 19,8 g
Kulhydrat: 27,4 g
Kostfibre: 8,3 g
PRØV OGSÅ: Grøn linsesalat med stegte kæmpe rejer