Kylling og tomat i garam masala
Foto: Anders Schønnemann
Kylling og tomat i garam masala til 2 personer (Slowfood)
Ingredienser:
300 g kikærter sat i blød
natten over
3-4 hele kyllingelår
olie til stegning
1 løg, hakket
2 fed hvidløg, hakkede
2 spsk. hakket ingefær
1 spsk. garam masala
1 spsk. smør
1 dåse hakkede tomater, 400 ml
ca. 2 dl kogevand fra kikærterne
200 g små tomater
100 g babyspinat
200 g græsk yoghurt 10 %
salt
Tilbehør:
lune naanbrød
mangochutney
Opskrift - Sådan laver du kylling og tomat i garam masala:
1. Skyl kikærterne, og kog dem møre i usaltet vand. Dræn vandet fra, men gem det.
Gem ¹⁄3af kikærterne (gerne i noget af kogevandet) i køleskab til torsdag.
2. Del lårene på midten. Brun dem i lidt olie i en stor gryde. Kom løg, hvidløg, ingefær, garam masala og smør i gryden, og lad det varme med kort. Tilsæt hakkede tomater, og lad kyllingen simre i 20-25 minutter, eller til den er gennemtilberedt.
3. Tilsæt kogevand fra kikærterne undervejs, så retten ikke bliver for tør. Kom små tomater i, og lad dem koge med i 1-2 minutter. Tilsæt kikærter og spinat, og lad det hele bare lige varme op. Tilsæt til sidst yoghurt, og varm kort op. Smag til med salt, og servér straks med naanbrød og chutney til.
TIP: Du kan også bruge 1 hel kylling til retten. Tilsæt lidt flere grøntsager og ekstra vand.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Hotdog a la completo - Få opskriften herTirsdag: Ærtesuppe med pocherede æg - Få opskriften her
Torsdag: Lammehakkebøffer med kikærte-yoghurt - Få opskriften her
Fredag: Pasta med kammuslinger og asparges - Få opskriften her