Drop spaghettien, og servér i stedet de lækrekødboller i en sprød sandwich. Her får du opskriften på meatball-sandwich med tomatsauce og rucola.
45 min4 personer
Oksekødboller:
½ løg
1 håndfuld bredbladet persille
400 g hakket oksekød
25 g friskrevet parmesan
½ tsk. tørrede chiliflager
Salt og peber
Olivenolie til stegning
Tomatsauce:
1 løg
1 fed hvidløg
Olivenolie til stegning
2 dåser hakkede tomater
1 tsk. tørret oregano
1 tsk. Sukker
Salt og peber
25 g smør
Til servering:
4 hvedebaguetter
75 g rucola
1 håndfuld bredbladet persille
25 g friskrevet parmesan
Opskrift – sådan laver du meatball-sandwich med tomatsauce og rucola
Tomatsauce: Pil og hak løg og hvidløg. Steg løg og hvidløg i olie i en gryde i 2 minutter. Tilsæt hakkede tomater, oregano, sukker, salt og peber, og lad saucen småkoge under låg i 15 minutter. Rør smør i saucen. Smag saucen til, og hold den varm i gryden.
Oksekødboller: Pil og riv løget. Skyl og hak persille. Rør oksekødet med løg, persille, friskrevet parmesan, chiliflager, salt og peber i en skål. Form farsen til 25 små kødboller ved hjælp af en ske, og læg dem på en tallerken. Steg kødbollerne i olie på en varm pande, til de er gyldne og gennemstegte med sprød skorpe. Læg de stegte kødboller ned i den varme tomatsauce, og varm saucen igennem i ca. 5 minutter.
Servering: Skær baguetter i halve, så du har 8 brød i alt. Rist dem på en brødrister eller på en rist i ovnen, så de bliver sprøde. Skær brødene næsten helt igennem, så de stadig hænger sammen i den ene side. Skyl og tør rucola. Skyl og hak persille. Fyld brødene med rucola og kødboller i tomatsauce, og top med persille og friskrevet parmesan. Servér straks.