Mad
29. august 2011

Caprese salat

En skøn caprese salat med farverige cherrytomater i stedet for bøftomater.Og prøv at få fat i bøffelmælkmozzarella! Når du først har smagt den, bliver det svært at »nøjes« med den gængse...
Af: Julie Hey
Caprese salat

Foto: Bjørn Jakobsen

Caprese salat (Tid: 15 minuti)

Den klassiske tomatsalat pyntes med basilikum, men den kraftigt smagende krydderurt tager lidt fra bøffelmælksmozzarellaen, så her er brugt lidt rucola i stedet.

TIP

Skift evt. din olivenolie ud med basilikums-olivenolie fra Monini. Fås i større supermarkeder for ca. 43 kr. for 250 ml.

Ingredienser Fremgangsmåde 500 g cherrytomater
God olivenolie
Kværnet peber
1 rødløg
50 g rucola
50 g pinjekerner
250 g mozzarella, gerne Buffalo
Evt. italiensk brød Skyl tomaterne, halver dem og vend i olivenolie og peber.

Pil rødløget, skær enderne af, halver det og skær det i tynde både. Skyl rucolaen og afdryp.

Rist pinjekernerne på en tør pande i et par min. og hak dem groft.

Anret tomaterne, mozzarella i grove stykker, rucola og rødløg og drys med ristede pinjekerner.

Server evt. lidt godt brød til.

Prøv også en græsk salat!

Her får du 6 opskrifter, så du kan sammensætte din egen lækre italienske gæstemenu!

Oliventapenade
og tapenadesnegle Zuppa Minestrone Insalata Caprese Pizza Carciofi Tagliatelle con Pollo Fungi Vitello Tonnato di Luxe

Læs mere om:

Læs også