Caprese salat
Foto: Bjørn Jakobsen
Caprese salat (Tid: 15 minuti)
Den klassiske tomatsalat pyntes med basilikum, men den kraftigt smagende krydderurt tager lidt fra bøffelmælksmozzarellaen, så her er brugt lidt rucola i stedet.
TIP
Skift evt. din olivenolie ud med basilikums-olivenolie fra Monini. Fås i større supermarkeder for ca. 43 kr. for 250 ml.
Ingredienser Fremgangsmåde 500 g cherrytomater
God olivenolie
Kværnet peber
1 rødløg
50 g rucola
50 g pinjekerner
250 g mozzarella, gerne Buffalo
Evt. italiensk brød Skyl tomaterne, halver dem og vend i olivenolie og peber.
Pil rødløget, skær enderne af, halver det og skær det i tynde både. Skyl rucolaen og afdryp.
Rist pinjekernerne på en tør pande i et par min. og hak dem groft.
Anret tomaterne, mozzarella i grove stykker, rucola og rødløg og drys med ristede pinjekerner.
Server evt. lidt godt brød til.
Her får du 6 opskrifter, så du kan sammensætte din egen lækre italienske gæstemenu!
Oliventapenade
og tapenadesnegle Zuppa Minestrone Insalata Caprese Pizza Carciofi Tagliatelle con Pollo Fungi Vitello Tonnato di Luxe