Sort, intens og skøn marmelade med fin smag af lakrids. God på brød, som slik eller sammen med gode, bløde, cremede oste. Kom den på små glas, så har du også en skøn værtindegav
4 personer
Tid i alt 20 min
Det skal du bruge
250 g friske blåbær
200 g friske solbær (eller evt. frosne)
300 g syltesukker
saft af ½-1 citron
2-3 tsk. Sweet Liquorice Syrup (lakridssirup)
Opskrift - sådan laver du blåbær/solbærmarmelade med lakrids
Bland de to slags bær med syltesukkeret, og lad det stå og trække i en times tid. Bring det langsomt op til kogepunktet. Lad det koge ved svag varme i 5-10 minutter, til bærrene er tilpas møre. Fjern det skum, der dannes i kanten.
Kom citron og lakrids i, og smag syltetøjet til. Lav en lille stivelsesprøve: Kom en skefuld på en kold tallerken, stil den koldt, og se, om det stivner tilpas, ellers må du koge det op med lidt mere af sukkeret.
Kom marmeladen på rene, skoldede glas, og luk dem til med syltepapir, film og/eller bare de rene, skoldede låg. Opbevar på køl efter åbning.