En skøn, sød ret fra det klassiske mormorkøkken. Her er de arme riddere med friske bær vendt i en sukkerlage og en frisk, syrlig creme
4 personer
Tid i alt 20 min
Det skal du bruge
4 skiver toastbrød
1 æg
2 spsk. mælk
30 g smø
1 udstikkerform på 6 cm (eller tilsvarende glas)
Sommerbær
75 g rørsukker
¾ dl vand
½ vaniljestang
400 g blandede sommerbær (jordbær i kvarter, blåbær, brombær og hindbær)
Syrlig creme til arme riddere
2½ dl græsk yoghurt 10 %
2 spsk. flormelis
lidt citronsaft
fintrevet citronskal af ½ citron
Opskirft - sådan laver du arme riddere med sommerbær
Stik brødet ud med udstikkerform eller glas, så du får 4 flotte runde skiver. Pisk ægget let sammen med mælk. Smelt smørret på en stor pande. Vend brødstykkerne godt rundt i æggeblandingen, og steg dem så de bliver gyldne på begge sider.
Kog en lage af sukker, vand, vaniljekorn og vaniljebælg. Tag den fra varmen, når den er som tyk sirup, og vend alle sommerbærrene i.
Rør yoghurten sammen med flormelis, citronsaft og citronskal til en let syrlig creme.
Læg de arme riddere på hver deres tallerken; fordel bærkompotten på, og læg en skefuld syrlig creme på. Servér straks den lækre dessert.
Tip: Hvis denne dessert skal nydes udendørs, så pas på bierne!