Tid: 1 time. Hviletid, mørdej: I alt 1½ time. Bagetid: 1 time og 20 minutter. Afkøling: Natten over
1. Rør smør sammen med flormelis og salt. Rør ægget i. Tilsæt mandel- og hvedemel, og saml dejen hurtigt. Pak den ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i ½ time.
2. Rul dejen ud på et meldrysset bord, og læg den i den smurte form. Skær overskydende dej fra. Sæt tærteformen i fryseren i mindst 1 time. 3. LAKRIDS-MANDEL-MASSE: Tænd ovnen på 170°. Pisk smør, rørsukker, lakridspulver, æg og mandelmel sammen i en skål med en elpisker. Vend hindbær i, og fordel massen oven på den kolde tærtebund. Bag tærten i ovnen i 30 minutter. Afkøl. 4. CREME BRULÉ: Skru ovnen ned på 110°. Pisk æggeblommer, rørsukker og vaniljekorn tykt med en elpisker. Varm fløden op i en gryde til lige under kogepunktet. Hæld den varme fløde i æggemassen, lidt ad gangen, under konstant piskning, til massen samler sig. Hæld cremen over den bagte tærte, og bag den i ovnen i 45-50 minutter, til cremen har sat sig. Sæt tærten på køl til næste dag. 5. SERVERING: Drys den kolde tærte med et tyndt og jævnt lag sukker, og karamellisér overfladen med en lille gasbrænder. Servér med hindbær.
Læs mere om: