opskrift på fastelavnsboller
Desserter

Gammeldags fastelavnsboller med creme

10. december 2021(Opdateret 10.12.21)
Af: Beagle Iuel-Brockdorff
Udgivet første gang 6. februar 2013. Foto: Bjørn Jakobsen
Gammeldags fastelavnsboller: Fastelavnsboller med creme og glasur kan næsten ikke blive mere himmelsk, og hvem elsker ikke de gode gamle klassikere? Her får du opskriften på gammeldags fastelavnsboller.
15 stk

DET SKAL DU BRUGE

  • 50 g gær
  • 1 tsk sukker
  • 1½ dl mælk
  • 100 g smør
  • ½ tsk salt
  • 1 æg
  • ca. 400 g mel
  • æg til pensling

CREME

  • 2½ dl mælk
  • 4 æggeblommer
  • 2 spsk sukker
  • 1 spsk majsstivelse
  • korn af 1 stang vanilje

Gammeldags fastelavnsboller med creme

Selvfølgelig skal man da have fastelavnsboller til fastelavn!

Der findes efterhånden mange forskellige fastelavnsboller - åbne eller lukkede fastelavnsboller, dem af wienerbrød med flødeskum, eller dem med creme eller marmelade.

En klassisk, gammeldags fastelavnsbolle er faktisk ikke så sød, og selve bollen er fuldstændig ligesom en klassisk tebolle - fyldt med vaniljecreme og med glasur på toppen.

Hører du også til dem, der sværger til de gammeldags fastelavnsboller, er denne opskrift lige den opskrift, du leder efter. Dette et nemlig en opskrift på helt klassiske gammeldags fastelavnsboller med creme og glasur.

Opskrift - Sådan laver du de gammeldags fastelavnsboller med creme

  1. Kom gær og sukker i en skål og rør lunken mælk i. Tilsæt blødt smør, salt og æg og rør sammen. Ælt melet i lidt efter lidt, til dejen er blød og lækker.
  2. Lad den hæve under et fugtigt viskestykke i ca. 45 min.

Creme:

  1. Kog mælken op. Pisk æggeblommer, sukker, majsstivelse og vanilje sammen. Læg vaniljestangen i mælken. Pisk den i æggeblandingen, som hældes tilbage i gryden. Kog op under piskning og hæld cremen i en skål og stil til afkøling.
  2. Når dejen har hævet, deles den i ca. 15 dele. Rul hver del i en flad cirkel, som fyldes med creme. Luk de fyldte fastelavnsboller sammen og fæstn grundigt.
  3. Lad dine fastelavnsboller efterhæve på bagepapir med sammenføjningen nedad.
  4. Pensl evt. fastelavnsbollerne med æg og bag dem ved 210 grader i 12-15 min. Afkøl de nybagte gammeldags fastelavnsboller på en rist og pynt dem med glasur.

Er du derimod mere til en nyere fortolkning af fastelavnsboller, så har vi nedenfor samlet et hav af forskellige opskrifter på inspiration til forskellige fastelavnsboller.

Opskrift på fastelavnsboller med hindbærcreme

fastelavnsboller

Disse fastelavnsboller byder på en lille smag af forår og sommer, der vil friske de ellers traditionelle fastelavnsboller lidt op. Du finder opskriften lige her.

Men du kan også sagtens lave de gammeldags fastelavnsboller men med et strejf af ændringer. Vi har nemlig samlet en opskrift på gammelsdags fastelavnsboller med chokolade og marcipanremonce.

Opskrift på gammeldags fastelavnsboller med chokolade og marcipanremonce

fastelavnsboller

Du finder opskriften på de lækre fastelavnsboller med chokolade lige her.

Det gode ved fastelavnsboller er, at du altid kan eksperimentere med forskellige slags creme, glasur og pynt! Du kan eksempelvis prøve at erstatte den klassiske creme med mandelcreme. Nedenfor finder du en opskrift på fastelavnsboller med mandelcreme i.

Opskrift på fastelavnsboller med lækker mandelcreme

fastelavnsboller

Denne opskrift minder ekstrem meget om den helt klassiske fastelavnsboller, så den eneste ændring du skal være opmærksom på er mandelcreme. Du finder opskriften her.

Ønsker du derimod at gøre noget ekstra ud af det, så har vi også fundet en kendt opskrift på fastelavnsboller fra Den Store Bagedyst.

Opskrift på fastelavnsboller med vaniljecreme og borgmestermasse

fastelavnsboller

Her får du opskriften på fastelavnsboller med vaniljecreme og borgmestermasse. Denne opskrift kræver lidt mere tid end de andre klassiske fastelavnsboller, men dine gæster vil helt sikkert være imponeret og elske dem!

Få flere opskrifter og inspiration til fastelavn her.

Læs mere om:

Læs også