Agenda
Liv
Popkultur
Sundhed
Desserter
Kræmmerhuse med jordbær og flødeskum
15. februar 2022
(Opdateret 15.02.22)
Af:
Annemette Voss fra bogen "Bagelyst"
foto: Sif Meincke
Det kræver lidt fingerfærdighed at forme de varme kager til kræmmerhuse, men det er sjovt, og man bliver så glad, når det lykkes!
16 stk
Det skal du bruge
3 æg
150 g sukker
125 g hvedemel
½ dl vand
lidt smør til bagepladen
Fyld til kræmmerhuse
1 bakke friske jordbær
skal og saft af 2 usprøjtede limefrugter
4 dl piskefløde
Sådan laver du kræmmerhuse med jordbær og flødeskum
Pisk æg og sukker godt sammen i en skål, og rør mel og vand i.
Smør en bageplade med smør, og form ovale kager af dejen smurt tyndt ud med en ske – højst 4 kager på samme plade.
Bag kagerne i ovnen ved 200° i ca. 8 minutter, til de er meget let gyldne.
Form kagerne til kræmmerhuse, mens de er varme. Lad kræmmerhusene køle af.
Fyld til kræmmerhuse:
Rens jordbærrene; skær dem i mindre tern, og vend dem i limesaft.
Riv limeskallen, eller skær den i strimler.
Pisk fløden til let skum.
Fyld kræmmerhusene med flødeskum, og top med jordbær og limeskal.
Få flere opskrifter på is her.
Se også
Mad
Cheesecake på kiksebund med jordbær
Se også
Mad
10 desserter med jordbær
Læs mere om:
Opskrifter på is
Andre lækre opskrifter
Desserter
Desserter
Appelsinmarmelade
Desserter
Desserter
Tomatmarmelade
Desserter
Desserter
Panna cotta med bærcoulis
Desserter
Desserter
Tiramisu med friske figner
Læs også