Mad
4. oktober 2011

Fasansalat à la orange

Server fasansalaten som snack til en lækker gæstemenu med vildt, som forret på en lille salat, eller som fyld i en sandwich.
Af: Julie Hey
https://imgix.femina.dk/media/d57d3720cc504279b1ab6c64165ae0af.jpg

Foto: Bjørn Jakobsen

Server fasansalaten som snack til en lækker gæstemenu med vildt, som forret på en lille salat, eller som fyld i en sandwich.

SNACK til gæstemenu med vildt kød

Fasansalat a la orange (Tid: 1 time.)

Ingredienser Fremgangsmåde1 fasan
1 spsk smør
1 øko appelsin
3 spsk mayonnaise
2 spsk cremefraiche
2 spsk timian
Salt, peber
4 skiver rugbrød


Dæk fasanen med vand, tilsæt lidt salt og kog den i 50 min.

Pil al kødet af skroget. Gem evt. kogevandet - se tip.

Riv appelsinskallen med et juliennejern.

Filetér appelsinen med en skarp kniv over en skål, så saften opsamles.

Rør mayonnaise med cremefraiche, hakket timian og smag til med salt, peber, appelsinsaft og -skal.

Del fasankødet i mindre stykker og rør det med dressing og appelsinfileter.

Server salaten med ristet rugbrød.


Juliennejern fra SØNDAGs webshop


Køb i SØNDAGs webshop

TIP

Kog fasanskrog og kogelagen ind til ½ l sammen med bouillon. Si suppen, tilsæt piskefløde og stegte svampe - og server en lækker suppe.

Hvad synes du om denne opskrift?

Giv et antal stjerner oppe i venstre hjørne og/eller kommentér og bidrag gerne til opskriften i kommentarfeltet forneden.


Gæstemenu med vildt - 5 retter:

SNACK

Fasansalat
à la orange

FORRET

Andelever
med figner

MELLEMRET

Duebryst
på skovpuré

HOVEDRET

Kronhjortemørbrad
med orange
tranebærkompot

DESSERT

Vilde skovbær
med sorbet

Læs også