Nytårsmenu til dig der står og mangler
Foto: Anders Schønnemann m.fl. (publiceret første gang i 2015)
Året lakker mod enden, og årets sidste aften er ved at nærme sig med hastige skridt. Og det gør slet ikke noget, for det betyder masser af god mad, boblende champagne og overdådig kransekage, når det bliver midnat, for nytårsaften må godt være større og mere overdådig end alle årets andre aftener. Vi skal da slutte året af på ordentlig manér!
Og det kan faktisk være helt hyggeligt at forberede en fin nytårsmenu til årets sidste aften. Gør det i en rolig stund eller to i juledagene, hvor der hverken venter arbejde eller andre af hverdagens kedelige pligter. Tag en stund i sofaen med pen og papir og start så fra en ende af.
Men hvad skal menuen så bestå af?
Mange laver nytårstorsk, hummer eller fondue, som er nogle af de klassiske nytårsretter. Men skal det være lidt anderledes i år, så finder du her nogle fantastiske bud på årets mest raffinerede nytårsretter, kreeret af nogle af FEMINAs dygtige madskribenter. Der er noget for enhver smag, kan vi godt love - og det hele smager forrygende!
Så fra alle os til alle jer: RIGTIG GODT NYTÅR!
Læs også: Hjemmelavet sushi hitter som nytårsmenu - få Louisa Lorangs opskrifter lige her!
Champagne med granatæble
Velkomstdrink med granatæble og citron - en elegant begyndelse på din nytårsaften
Få opskriften her
Sprød snack med fetacremeEn lille knasende snack, der kan gøres klar på bagepladen og bages i en varm ovn, lige før den skal brugesFå opskriften her
Grissini med ricotta-spinat-dipBrug grissinier som en lille snack eller som en appetizer. Servér den dejlige dip til – eller brug dippen til grøntsagsstænger eller begge deleFå opskriften her
Kryddersnack med champagne
Skøn og enkel snack, der kan nydes med et glas iskoldt champagne
Få opskriften her
Hummersuppe med cognacHummersuppe med cognac er perfekt som forret til en lækker gæstemiddagFå opskriften her
Marineret kammusling med gulerødderEn fin lille forret med syrlig marineret fisk, en sød gulerodspuré og strimler af marineret gulerod. Lad farverne gi’ flot spil på tallerkenen.Få opskriften her
Østers med brunet smør og citron
Delikate østers med brunet smør og syrlig citron er perfekt til at starte middagen med
Få opskriften her
Hjertesalatsuppe med letrimmet torsk
Fast og smagfuld fisk i en frisk hjertesalatsuppe
Få opskriften her
Kalvemørbrad med spæde rodfrugter og svampeflødesauceGør brug af de lækre rodfrugterlav en skøn hovedret til en elegant menu.Få opskriften her
Oksemørbrad med svampesauce, krydrede kartofler og fennikel
Giv den fuld gas med den perfekte nytårsmenu med oksemørbrad med lækkert tilbehør
Røget nytårstorsk
Skøn og anderledes nytårstorsk røget i te, rørsukker og ris med honning-dijoncreme
Få opskriften her
Chokolademousse med sukkerristede pistacienødderDette er en chokolademousse-opskrift til den ægte chokoman. klart en favorit med sin intense smag, og så smelter den på tungenFå opskriften her
Tiramisu med hvid chokolade og jordbær Tiramisu er nok den mest populære og mest kendte italienske dessert. Her er den anrettet i glas og med hvid chokolade og jordbær Få opskriften her
Chokoladefondant
Blødende chokoladekage med blommer og lakrids er en oplagt dessert
Få opskriften her
Til den perfekte afslutning hører kransekage
Kransekage-tårn med glasurDet er der faktisk ingen grund til at købe kransekage, for det tager kun en times tid at bage den selv af lutter gode råvarer.Få opskriften her
Kransekage-macarons á la Strangas
Perfekte små hapsere fra dessertmesteren Nicolaos Strangas
Få opskriften her
Kransekage-cupcakes
En fin erstatning for den traditionelle kransekage til din nytårsmenu
Få opskriften her
Kransekagestykker med nougat
Med lækkert nougatfyld, der gør dem endnu bedre
Få opskriften her
Kransekagestænger med nougat
Kan varieres i udseende med mandelsplitter eller pistacie.
Få opskriften her