BEMÆRK: Kagerne skal have mindst 4 timers køletid.
Nougatcreme: Varm fløden i en kasserolle, til den er lige under kogepunktet. Skær nougat i skiver, og hak chokoladen. Tag kasserollen af varmen, og tilsæt nougat og chokolade. Rør rundt, til det smelter og bliver til en glat creme. Hæld cremen i en skål, og lad den køle af i mindst 4 timer.
Kransekagetoppe: Riv marcipanen på et rivejern ned i en skål. Tilsæt æggehviden lidt efter lidt, imens du pisker med en elpisker. Fyld marcipanmassen i en sprøjtepose med stjerneformet tylle. Beklæd en bageplade med bagepapir, og forvarm ovnen til 150°. Sprøjt små runde macarons ud på bagepapiret. Sørg for, at de har samme størrelse. Bag dem i 6-8 minutter, til de er let gyldne, og lad dem køle helt af.
Samling: Fyld nougatcremen i en sprøjtepose med rund eller stjerneformet tylle. Sprøjt cremen ud på den ene halvdel af macaronsbundene, og læg den anden halvdel af bundene ovenpå med et let tryk. Drys kagerne med sigtet flormelis lige inden servering.
TIP: Opbevar kransekage-macarons et køligt sted, men ikke i køleskabet – det er for koldt.
Find flere opskrifter på kransekager HER