Halloween - eller allehelgensaften - er en hyggelig lejlighed til at bage små søde cupcakes. Pynt dem med små græskar og lækker frosting, så er du helt klar til en stemningsfuld efterårsaften fuld af uhygge
12 stk
Ingredienser
225 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 tsk. stødt ingefær
150 g solsikkeolie
1½ dl cremefraiche 18%
225 g sukker
2 store æg
125 g græskarkød, revet groft på rivejernet
75 g hakkede valnødder
Frosting
25 g blødt smør
200 g flødeost
75 g flormelis
15 dråber vaniljeekstrakt
Lidt stødt kanel
Pynt
250 g marcipan
orange konfektfarve
lidt sort glasurfarve, gerne i tube
Græskar-cupcakes med frosting
Bland alt det tørre i én skål og alt det våde i en anden.
Bland begge dele med revet græskar og hakkede nødder.
Kom i muffinsforme og bag ved 200° i 15-20 min.
Pisk smør, ost, flormelis, kanel og vanilje sammen og smør det på de afkølede muffins.
Farv marcipanen orange og form små bolde på størrelse med valnødder.
Lav linjer og stilk som var det græskar og sæt mønstre på til græskarmænd.
At arbejde med marcipan og frugtfarve kan være sjovt og kreativt. Her er nogle tips til at hjælpe dig med at arbejde med marcipan og frugtfarve.
Brug handsker: Det er en god idé at bære engangshandsker for at undgå at farve dine hænder under processen.
Start med lidt farve: Tilføj frugtfarve gradvist til marcipanen for at opnå den ønskede farvetone.
Grundig æltning: Ælt marcipanen grundigt for at sikre, at farven er jævnt fordelt. Brug her plastikhandsker.
Brug plastfolie: Hvis din marcipan bliver for klistret under farvning, kan du indpakke den i plastfolie og lade den hvile i køleskabet i et stykke tid. Dette vil hjælpe med at reducere klæbrigheden.